Vandringsresa till Costa Brava, weekend med Go Active Trravel

Costa Brava Vandring långweekend Spanien Den vilda kustens höjdpunkter i kompaktformat

Upplev det bästa från vår populära Costa Brava vandringsvecka i kompaktformat. Hela tre dagars vandring längs “Den vilda kusten” och dess inland i vackra Katalonien. Weekendvandringen här erbjuder en kombination av kustvandringar med magnifika vyer över turkosblåa vikar och mäktiga klippformationer, samt en vandring i en grönare miljö något mer inåt landet. Intressanta kulturella inslag tillkommer alla dagar då man besöker pittoreska fiskebyar, en berömd botanisk trädgård, ruiner från iberiska bosättningar samt en traditionell bondgård där man skördat korkeksbarken i över tusen år.

Vi bor på ett butikhotell i hamnstaden Palamós vid strandpromenaden i hjärtat av Costa Bravas kustremsa.

Läs mer om att vandra med Go Active Travel

Resans höjdpunkter

 • Havsutsikten från balkongen på Hotel Trias
 • Utsikten från borgen i Begur
 • Vandring längs havet och vikar med charmiga fikebyar
 • Slottet Cap Roig och den botaniska trädgården
 • Lunchen under korkekarna i Fitorskogen

Kommande resa

Anmäl intresse så meddelar vi när resan är bokningsbar.

Önskar ni flyga från annan flygplats eller boka resan utan flyg? Läs mer här.

Transfer i restid från Barcelona till hotellet ca 2 timmar exklusive rast.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda – Barcelona tur och retur
 • Transfer flygplats – hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Tre flerrättersmiddagar exklusive dryck
 • En lunch
 • Tillgång till utomhuspool
 • 5 guidade vandringar (varav 2 halvdagar)
 • Inträde botaniska trädgården Cap Roig
 • Transport till och från vandringar
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • Klimatinvestering

Övrigt

 • Enkelrumstillägg (dubbelrum för eget bruk): 1 500 kronor
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Hotel Trias i Palamós

  Hotel Trias är välkänt tack vare sitt toppenläge precis vid strandpromenaden i det trevliga och genuina samhället Palamós. Hotellet har en lång historia och under 1950-talet blev Trias mycket populärt bland Barcelonas elit och internationella stjärnor. Det sägs att Truman Capote skrev delar av Med kallt blod under sin vistelse på hotellet.

  Idag är hela hotellet renoverat i mycket fin stil som närmast kan beskrivas som Medelhavsminimalism. Gästerna uppskattar de stora balkongerna med utsikt över hamnen och Medelhavet. Restaurangen serverar klassiker från det katalanska köket, där både fisk- och kötträtter står i fokus. En utomhuspool finns men föredrar man att båda i havet är det bara att gå 30 meter över strandpromenaden.

Vandringsprogram

Vandringarna är av en lätt till medelsvår nivå och har ingen större höjdvariation, även om hela området är relativt kuperat. Det kan förekomma dock korta passager som är tuffare med ojämnt underlag och branta backar. Vid kusten följer vi El Camino de Ronda, som delvis är ett stenlagt promenadstråk och delvis en smal stig. Ibland får man gå i trappor, men det handlar bara om kortare sträckor. I övrigt kan underlaget bestå av grus, sten och sand då vi går en bit på sandstrand.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Preliminärt dagsprogram

Dag 1 – Ankomstdag

Ankomst till Barcelona och transfer till Hotel Trias, Palamós i tid för lunch. Transfertid cirka 2 timmar. Efter incheckningen finns det möjlighet att göra en lättare vandring mot grannorten Platja D'Aro, en bra bensträckare efter flyget och transfern. Tid finns för att njuta av stranden, bokstavligen ett stenkast från hotellets dörr. Mot kvällen blir det dags för vår första gemensamma middag i hotellets trevliga restaurang.

Dag 2 – Begur och Sa Riera

Vi startar med en vandring längs havet och enligt många den mest imponerande delen av Costa Bravakusten. En kortare busstransfer tar oss till Begur, en charmig liten stad som ligger 250 meter över havet. Vi besöker först borgen högst upp som är huggen direkt ur klippan med en hänförande utsikt. Härifrån ser man ut över staden och havet och vid vackert väder ser man ända bort till gränsen mot Frankrike. Efter detta vandrar vi ut mot havet och följer leden vidare utmed kusten. Vi går tidvis högt över havet och tidvis nere vid havsnivån, delvis på sandigt underlag men oftast på ett stenlagt promenadstråk. Varenda vik är överraskande vacker och det är svårt att välja vilken som är finast! Vandringen går mestadels genom orört område men vi följer även vandringsleder genom vackra små fiske- eller turistbyar. Vi avslutar dagen vid Platja de Pals, områdets bredaste och längsta sandstrand. Här ges tid att bada och njuta av eftermiddagen vid denna underbara strand, innan bussen hämtar oss för färd tillbaka till Palamós och Hotel Trias.

 

Dag 3 – Fitorskogen och besök hos "Korkbaronen" Botey

Idag vandrar vi i Fitorskogen, ett naturområde som ligger nordväst om Palamós. Kontrasten mot kustvandringen är stor, då vi befinner oss i en mer lantlig miljö bland bondgårdar, kloster och ruiner. Högre upp kommer vi in i en tallskog och vi fortsätter på en blandning av lätta grusvägar och steniga vandringsleder. Endast det sista partiet upp till en grusväg kan upplevas som ansträngande. Denna väg för oss till kyrkan Santa Maria Coloma de Fitor. Vi kommer till gården Mas Plaja där vi möter "Korkbaronen" Joan Botey som lär oss mer om korkekarna. Här njuter vi av en lunch bestående av ingredienser producerade mindre än 10 km från gården. 

Dag 4 - Tamariu och Far de San Sebastian

Efter frukost lämnar vi hotellet och tar oss med buss till den lilla charmiga före detta fiskebyn Tamariu, som idag har förvandlats till en liten sommarby för turister. Vi vandrar upp genom en skog på en liten och delvis brant skogsstig, upp till en grusväg som vi följer utan nämnvärd stigning. Vi fortsätter på ytterligare en skogsstig som stiger brant sista biten tills vi når fyren Far de Sant Sebastia där vi tar en liten rast. Vandringen övergår sedan till att följa kusten, längs Camino de la Ronda. Det blir både upp och ner med några delvis krävande passager. Vi passerar den lilla viken Cala Pedrosa och har vi tur är den lilla sommarrestaurangen öppen och vi kan ta något att dricka där. Vandringen avslutas med en brant bit upp från stranden som kompenseras av de vackra vyerna. Vi passerar ett klippigt stenparti och kommer tillbaka till startpunkten, fiskebyn Tamariu där vi har möjlighet att avsluta vandringen på någon av byns restauranger.

Dag 5 - Llafranc och Hemresa

Vi avslutar vår weekendvandring med ytterligare en vandring längs havet innan vi beger oss mot flygplatsen för kvällsflyget till Sverige. En kortare busstransfer tar oss till den före detta fiskebyn Calella de Palafrugell. Härifrån börjar vi dagens vandring söderut längs kusten tillbaka mot Palamós. Vi börjar en stigning på ca 170 höjdmeter. Underlaget är en blandning av stigar, trappor och gångvägar. Tillslut når vi den botaniska trädgården Cap Roig som ligger högt uppe på berget med en oslagbar utsikt över havet och Calella. Vi tillbringar ca 45 minuter i  trädgården och beundrar artrikedomen. Vandringen som följer efter besöket i trädgården går såväl nära vattnet på sandstränder, såväl upp och ner längs de dramatiska klipporna, vilka har gett namnet till kusten "Den vilda kusten". Vi befinner oss nu i hjärtat av det oförstörda Costa Brava med fina små stränder, pinjeskogar, klippformationer och ruiner från iberiska bosättningar. Väl tillbaka på hotellet gör vi oss i ordning för bussresan till flygplatsen.

 

Väderkalender

Relaterade resor

 • SpanienSingelresa Costa Brava Vandring

  Följ med på vår singel-vandringsresa till vackra Costa Brava. Här väntar enastående naturupplevelser både längs kusten och lite mer inåt land. Boende vid uppskattat hotell vid strandpromenaden. Här njuter vi av god mat från det katalanska köket.

  8 dagar från 18 950 SEK
 • Kroatien Dalmatien Vandring

  Weekendvandra i Dalmatiens vackra kustlandskap! Under resan varvar vi trevliga vandringar med att njuta av bekvämt boende och vackra vyer. Hotel Osejava har fyra stjärnor och har ett perfekt läge vid strandpromenaden i den mysiga orten Makarska.

  5 dagar från 11 950 SEK
 • ItalienSingelresa Cinque Terre Vandring

  Följ med på vår singelresa till Cinque Terre! Det bästa sättet att utforska de fem pittoreska byarna längs den italienska Ligurienkusten är till fots med Go Active Travel. Vi lovar vandringar med kultur, spektakulär utsikt, god italiensk mat och vin samt bekvämt boende.

  8 dagar från 18 950 SEK