Träningsresa Kanarieöarna, la Gomera med Go active Travel

La Gomera Yoga och träning Spanien Varierad träning på den ön gröna La Gomera

La Gomera, den näst minsta av de sju Kanarieöarna, är en spektakulär ö och fantastisk för vandring, träning och yoga. Mars månad, när vi längtar som mest efter värme och sol, är perfekt för en vecka på denna vackra ö med ett härligt tränings- och yogaprogram som leds av vår proffsiga coach Shirin Djavidi. I programmet ingår också två vandringsdagar i den vackra naturen.

Likt de andra öarna är norrsidan frodig och grön, medan södra sidan är torr. La Gomera har ett behagligt klimat året runt, utan alltför stora temperaturskillnader. På sydsidan och i dalgångarna skiner solen de flesta dagar, till skillnad från uppe i bergen mitt på ön där det är fuktigt och lite svalare. Den stora skillnaden mot grannöarna Teneriffa och Gran Canaria är avsaknaden av långa stränder med stora hotellkomplex, vilket gör att massturismen aldrig hittat till ön. Hit kommer man för att njuta av naturen.

La Gomera är en grön vulkanö och nästan helt rund till formen. Naturen är makalös med sina branta klippor, höga berg, djupa raviner och ståtliga skogar. Men kanske det mest spektakulära är den dimhöljda nationalparken Garajonay mitt på ön. Den subtropiska regnskogen ”Bosque del Cedro” är den bäst bevarade Laurisilva (lagerträdsskogen) i världen.

Vi bor i Playa de Santiago, beläget på den södra sidan av ön som är torr och varm även under vinterhalvåret. Vårt boende ”Hotel Jardin Tecina” är en lite större anläggning med flera poolområden och ett av de boenden på La Gomera som håller högst standard. För att ta sig till hit flyger man till Teneriffa där man byter till snabbfärjan över till La Gomera.

Resans höjdpunkter

 • Yoga och träning med Shirin
 • Vandring i Molnskogen och Trollskogen
 • Hotel Jardin Tecinas vackra läge och trädgård
 • Nationalparken Garajonay och öns högsta topp

Avgångar

2 – 9 mar 2024

Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda - Tenerife Syd 2 mars 08:00 - 13.05
Tenerife Syd - Stockholm Arlanda 9 mars 13:30 - 20.25
21 950 SEK 5+ platser kvar Boka resa

Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Vi flyger till Teneriffa syd. Här väntar vår buss som kör oss till bilfärjan som tar oss över till La Gomera. Under färjeturen kliver vi av bussen då det finns ett utsiktsdäck och servering ombord på färjan. Efter ungefär 50 minuter anländer vi San Sebastian och nu är det bara 45 minuters bussresa kvar tills vi når hotellet.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för mer info. 

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda – Teneriffa tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur inkl båt Teneriffa – la Gomera
 • Del i dubbelrum sju nätter på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Sju middagar exklusive dryck
 • En lunch exklusive dryck
 • Tillgång till hotellets olika poolområden
 • All träning och yoga enligt programmet
 • Två dagar guidade vandringar
 • Transport till och från vandringar
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • Klimatinvestering

Övrigt

 • Kostnad för tennisbanor, padelbanor, massage etc.
 • Enkelrumstillägg: 2 300 kr
 • Tillägg superior dubbelrum (havsutsikt): på förfrågan
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Hotel Jardin Tecina

  Under veckan bor vi på Hotel Jardin Tecina, ett mycket trevligt fyrstjärnigt hotell byggt i klassisk kanarisk stil med flera huskroppar i två plan. Hotellet ligger på den lite varmare sydsidan, på en udde högt över havet med en härlig utsikt. Hela området omges av en stor och vacker trädgård. Här finns flertalet olika pooler samt flera restauranger.

  Vi intar middagarna på huvudrestaurangen med dess dignande buffet och några av kvällarna äter vi i hotellets andra restauranger. Våra rum är ljusa och rymliga, men vill man ha havsutsikt från balkongen/terrassen finns möjlighet att uppgradera till kategorin Superior.

Preliminärt program

Under denna vecka blandar v det bästa av allt, yoga, träning, vila och vandring. Vi kommer att vandra dag 4 och dag 5 tillsammans med vår andra svenska grupp och färdledare. Till den första vandringen köper vi med oss picknick och till den andra dagen ingår lunch. Övriga dagar börjar och slutar vi dagarna med träning och yoga med Shirin, hon erbjuder ett varierat och roligt program för både nybörjare och erfarna, alla kan vara med. Däremellan finns det möjlighet att spela tennis, golf, padel eller vara med på andra aktiviteter som hotellet erbjuder. Allt det bokas och bekostas på egen hand. 

På vandringsdagarna är det viktigt att tänka på de stora temperaturskillnaderna som kan förekomma då vi under veckan får uppleva flera klimatzoner och totalt olika miljöer. Packa därför ner en extra tröja eller jacka i ryggsäcken. 

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Preliminärt dagsprogram


Dag 1 Ankomst

Vi flyger till Teneriffa och tar sedan båten över till La Gomera för vidare busstransfer till vårt hotell.
Incheckning och gemensam middag. 

Dag 2, 3, 5 och 6 - ungefärligt dagsprogram

 • Power walk och yoga
 • Frukost
 • Träning i olika former
 • Lunch och egentid för padel, golf, tennis, sol, bad eller andra aktiviteter
 • Träning, yoga, föreläsning eller meditation
 • Gemensam middag

Dag 4 – Vandring i Molnskogen – El Cedro och Alto Garajonay

Vårt första mål idag är öns högsta topp, Alto de Garajonay som reser sig 1 487 meter över havet. Vandringen till toppen är lätt och därför också välbesökt. Klara dagar har vi en fin utsikt över flera toppar och de andra Kanarieöarna. Efter toppbestigningen går leden ner i en av världens äldsta regnskogar, El Cedro. Den höga luftfuktigheten gör området mycket frodigt och vi möter botaniska och etnografiska skatter. Vi ser växter som ljungträd, atlantisk pors och laurisilva. Särskilt utmärkande är många olika typer av träd som är vanliga i Garajonay, till exempel mahognyträd, lagerträd och lindar. Leden slutar vid ån Cedro med ett 150 meter högt vattenfall som året runt fyller dammarna i jordbruksdalen Hermigua.

300 m stigning och 550 m utför. 4-5 timmars vandring

 

Dag 7 –  Vandring i ”Trollskogen” Las Creces och Valle Gran Rey

Veckans sista vandring startar i den lilla byn El Cercado som är känd för sin keramiktillverkning. Här tillverkas keramik efter gammal tradition, dvs utan drejskiva. Vi vandrar ner i en dalgång där vi får fantastisk utsikt över den inre delen av Valle Gran Rey, La Gomeras största och vidaste dalgång. Området Las Creces bjuder på en spännande vandring med stora, urgamla lagerträd som är dramatiskt dekorerade med mossa. Leden fortsätter över på den norra sidan genom denna dramatiska skog och bjuder på flera vackra utkikspunkter. Nere vid havet i Valle Gran Rey äter vi en välsmakande lunch. Middagen på hotellet sista  kvällen blir en fin avslutning på denna vandringsvecka.

250 m stigning och 300 m utför. Ca 3-4  timmar.

Dag 8 – Hemresa

Båten lämnar La Gomera efter frukost och utcheckning och tar oss till Teneriffa där vi byter till flyget hem mot Sverige. 

Observera att ordning och program kan ändras pga av väder och dylikt

Guider

 • Shirin Djavidi

  Shirin har jobbat med träning och hälsa i 25 år. Hennes passion är mötet med människor. Att hjälpa, guida och coacha folk till ett mer hälsosamt liv. Hon är utbildad yogalärare, personlig tränare, coach, hälsorådgivare och journalist. Hälsa går som i röd tråd i allt hon gör. Shirin driver podden Rise and Shine med Shirin, en lifestyle podd kryddad med hälsa. Podden är som ett personporträtt där hon även delar med sig av egna erfarenheter.


  Shirin bjuder alltid på sig själv på ett lekfullt sätt under sina träningspass och föreläsningar, men blandar även in allvaret i hur viktigt det är att ta hand om sig för att leva ett så långt, starkt och friskt liv som möjligt. Shirin är en av våra mer populära coacher och gör resor för Go Active Travel i både Sverige och utomlands. Läs gärna mer om henne på shapebyshirin.se samt instagram @shapebyshirin.

Väderkalender

Relaterade resor

 • Italien Toscana Wellness retreat

  Följ med till härliga Riva del Sole på ett unikt och inspirerande Wellness-retreat för kropp och själ tillsammans med våra erfarna och härliga coacher Gabriella Picano och Siiri Soveri. Det här är den ultimata må-bra resan för dig som behöver en nystart och som vill må bra inifrån och ut. 

  6 dagar från 15 900 SEK
 • Spanien Mallorca Training Week

  Välkomna att följa med oss till fantastiska Mallorca med våra inspirerande coacher Magnus Hagström och Shirin Djavidi. De står för ett stort utbud av roliga, tuffa och svettiga träningspass och härliga yogaklasser. Veckan fylls även av utflykter, vandring och en kväll i Palma. 

  7 dagar från 16 100 SEK
 • Italien Toscana Power week

  Följ med till härliga Riva del Sole på en unik och inspirerande träningsresa. Här är fokus hård träning och att njuta av livets goda. Våra fantastiska coacher Sabina Dalfjäll - Vassiliou och Rickard Nordstrand bjuder på utmanade, roliga och utvecklade träningspass i vackra Toscana. 

  6 dagar från 15 900 SEK