Weekend vandringsresa Mallorca, Spanien med Go Active Travel

Mallorca Spanien Upplev Mallorcas vackra och dramatiska natur under en långweekend

Bortom de populära stränderna upptäcker du en storslagen och varierande natur. Denna kuperade lilla ö i västra Medelhavet bjuder både på vackra vandringar både längs kusten och uppe i bergen. Några vandringar tar oss upp bland de högsta topparna och andra leder oss genom landsbygd och apelsinlundar. Under två av dagarna finns det möjlighet till ett välförtjänt dopp i havet i kristallklart vatten. Hotellet är idealiskt beläget för de fina vandringar vi gör under långhelgen. 

Mallorcas bästa

 • Utsikten från Ärkehertigens väg
 • Apelsinlundarna i Sóllerdalen
 • Anrika Gran Hotel Sóller
 • Chopins Valledemossa
 • Genuina byn Fornalutx

Avgångar

22 april 2022

/ 5 dagar

Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda - Palma de Mallorca 22 april 06:10 - 09.50
Palma de Mallorca - Stockholm Arlanda 26 april 12:30 - 16.10
12 250 SEK 10+ platser kvar Boka resa

Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Transfer i restid från flygplats till hotellet ca 45 min till 1 timme.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. 

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda–Palma tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum fyra nätter på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Flerrättersmiddagar exklusive dryck
 • Fri tillgång till hotellets relaxavdelning
 • Fyra dagar guidade vandringar
 • Transport till och från vandringar
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • 110% CO2-kompensation
  • (ca 813 kg CO2e/pers = 106 kr)

Övrigt

 • Enkelrumstillägg 1 950 kr
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Gran Hotel Sóller

  Inbäddat mellan bergen och havet, lyckas detta fyrstjärniga hotell förena tidlös elegans med moderna bekvämligheter. Gran Hotel Sóller ligger på bekvämt gångavstånd från huvudtorget i den mysiga gamla byn Sóller. En klassisk spårvagnslinje förbinder Sóller med kusten och Port de Sóller. Där finner man en liten vit sandstrand i en skyddad vik och många trevliga restauranger och barer.

  Bakom hotellets charmiga 1800-talsfasad hittar du bland annat hotellets lilla relaxavdelning med både bastu och jacuzzi. På dess tak finner du en liten utomhuspool, varifrån man har en härlig vy över hustaken och de omkringliggande Tramuntanabergen. Hotellet har ett samarbete med en lokal vinproducent och dessa viner finns naturligtvis i dryckeslistan. Från hotellet i Sóller är det inte långt till något. Det mysiga torget erbjuder flera kaféer och längs huvudgatan finns det ett stort utbud av lokala produkter, både av den ätbara sorten och att ta med hem.

Vandringsprogram

Mallorcas natur är mycket skiftande och bjuder på både havsnära vandringar längs det turkosblå havet, genom apelsin- och olivlundar samt vandring i mer dramatisk natur i bergen. Man passerar charmiga små byar och varje dag njuter vi av vår lokalt inhandlade picknicklunch. Butikerna nära hotellet säljer lokala specialiteter som är perfekta att handla med sig till vandringarna. Underlaget är till stor del ojämnt och stenigt och de flesta av dagarna är ingen vandring riktigt lätt nivåmässigt. Detta i kombination med höjdskillnaderna gör att dagsetapperna är medelsvåra till svåra. Bra grundkondition krävs även för denna lite kortare resa.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Preliminärt dagsprogram 

Dag 1 – Fornalutx

Vi landar i Palma efter lunch. Transporten till Sóller och vårt hotell är bara 45 minuter, så strax efter incheckning hinner vi med en kortare vandring för de som vill, eller så tar man det lite lugnare. Vi kommer att vandra i Sóllerdalen och besöka en by som heter Fornalutx. Det är en trivsam liten by, där alla hus är byggda i natursten. Här finner man ett litet torg och en kyrka. Här kan man njuta av en kaffe på något av byns små kaféer.

Vandringstid: 2 tim (5 km)

Dag 2 – Puerto Sollér

Vi utgår från hotellet och tar oss uppför den ena sidan av Sóllerdalen i riktning mot havet. Vi stannar till för färskpressad apelsinjuice innan vi börjar bege oss utför med målet Puerto de Sóller, som ligger obeskrivligt vackert med en härlig sandstrand och mängder av kaféer och restauranger längs strandpromenaden. Här finns möjlighet till lunch och bad för de som önskar och vill man inte gå vägen tillbaka till Sollér kan man ta den klassiska spårvagnen som går mellan byarna.​ 

Dag 3 – Ärkehertigens väg
Vi börjar med en kortare busstur till den vackra byn Valldemossa. Här vandrar vi den berömda ”Ärkehertigen Ludvig Salvadors väg”. Vandringen börjar i utkanten av byn och vi vandrar först uppför genom ekskogen. Förr höll kolarna till här och man hittar fortfarande spår av kolmilor. Efter cirka en timme når vi första utsiktspunkten på 850 möh. Här har man en makalös utsikt över Mallorcas västra kust. Vi fortsätter uppåt och avlutar vandringen tillbaka i Valldemossa. Om tid finns så finns det möjlighet att strosa runt i byn och kanske besöka klostret som George Sand och Chopin gjorde berömt.

Vandringstid: 5 tim. Höjdvariation: uppför 550 m, utför 550 m.
Längd: 10 km. 

Dag 4 – Cuber

Vi börjar med en busstur upp i bergen och själva vandringen startar med en tur längs sjön Cuber som är en vattenreservoar för befolkningen i Sollérdalen och som även försörjer hela Palma. Här ser vi också Mallorcas högsta berg, Puig Major, i norr. Turen fortsätter uppför toppen L’Ófre och har vi tur med vädret kan man härifrån se nästan hela ön. Vi äter vår medhavda picknick medan vi beundrar vyerna och vandrar därefter nedför berget och ravinen ”El Barranco de Biniaraix”, en av de mest spektakulära vandringarna man kan göra längs de gamla stenstigarna i Serra de Tramuntana. Vi avslutar dagen i den mysiga byn Biniaraix innan vi far tillbaka.

Vandringstid: 5 tim + 1 tim. Höjdvariation: Uppför 120m, Utför 800 m
Längd: 17 km 

Dag 5 – Hemresa

Detta är hemresedagen och eftersom flyget går redan mitt på dagen så checkar vi ut efter frukost för att ta oss till flygplatsen.

På höstavgången så går flyget på kvällen, vilket innebär att man hinner besöka marknaden I Sóller på lördagen innan avresa till flygplatsen.

Observera att på denna resa erbjuds endast en nivå och max deltagare 18 personer. Program kan ändras pga av väder och dylikt

Väderkalender

Så säger våra resenärer

 • Min bästa vandringsresa hittills, det här är min 11:e!

  Gunnel

Relaterade blogginlägg

 • Vandringsresa till Mallorca

  Denna trevliga ö i Medelhavet erbjuder inte bara en sak som vandring i vacker natur med likasinnade, utan även ett mycket förstklassigt boende och tillfälle till bad. Mallorca är ett uppskattat resmål för vandrare. Bästa vandringssäsong är under vår och höst och i oktober har man en medeltemperatur på 23 grader och havet är fortfarande ljummet för bad. Mallorca kan också stoltsera med 300 dagar solsken per år. Många väljer också att förlänga sommaren på Mallorca.

  Läs hela inlägget

Relaterade resor

 • Spanien Mallorca

  Upplev Mallorcas praktfulla natur och Palmas pulserande stadsliv under en lång-weekend med varierande träning och återhämtning. Vi yogar, tränar och vandrar med vår coach och f.d Mallorcabo Shirin Djavidi. Hon hälsar att det blir allt från trappträning till Urban training och strandfys.

  Kommande resa
 • ItalienLätt & Lagom Toscana

  Vårt mål är Toscana, Italiens hjärta och känt för sitt sköna landskap och sin gastronomi. En trakt med kullar täckta av vinrankor, olivträd, cypresser och solrosor med inslag av gamla medeltids- och renässansstäder tronande på någon höjd. Här bor vi bekvämt på en vingård.

  Kommande resa
 • Kroatien Dalmatien

  Weekendvandra i Dalmatiens vackra kustlandskap! Under resan varvar vi trevliga vandringar med att njuta av bekvämt boende och vackra vyer. Hotel Osejava har fyra stjärnor och har ett perfekt läge vid strandpromenaden i den mysiga orten Makarska.

  5 dagar från 10 990 SEK