Vandrings- och yogaresor till Amalfikusten | Go Active Travel

Amalfikusten Italien Vandrings- och yogaresa på magiskt vackra Amalfikusten

I slutet av september reser vi till Amalfikusten och njuter av lugnet i Agerola med omnejd. Amalfikusten bjuder på storslagna vyer, dramatisk natur och härliga vandringsleder. En magisk plats för energigivande yoga och meditation och perfekt att utgå ifrån för att uppleva den oslagbart vackra kusten med vandringar till bl a Praiano och på den klassiska vandringsleden Gudarnas Stig. Vi börjar varje morgon med yoga, pausar vandringarna med en stunds meditation och avslutar med yinyoga. 

Vi äter på olika agriturismi och njuter av de ljuvliga hemlagade måltiderna.

Den här resan ger möjlighet att fokusera inåt samtidigt som vi utforskar Amalfikusten med dess magnifika vandringsleder i rogivande omgivningar. Resan leds av vår lokala guide och vår svenska yogalärare Annika.

Amalfikustens bästa

 • Utsikten från Gudarnas stig
 • Välgörande yoga
 • Charmigt och personligt boende
 • Den italienska maten

Avgångar

23 – 27 sep

Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda - Rom 23 september 06:05 - 09.15
Rom - Stockholm Arlanda 27 september 20:30 - 23.40
14 990 SEK 5+ platser kvar Boka resa

Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Transfern från Roms flygplats till hotellet tar cirka 3 timmar. 

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. Notera att Go Active inte erbjuder tågbiljetter. Bokning av dessa görs av resenären själv.

Ingår i resan 

 • Flyg t/r Stockholm - Rom
 • Flygskatter
 • Transfer t/r flygplatsen i Rom och till vandringarna
 • Boende 4 nätter, del i dubbelrum
 • Frukost, lunch och middag varje dag, ink. vin till maten
 • Daglig vandring med lokal guide
 • Dagliga yogaklasser med svensk yogalärare
 • 110% CO2-kompensation, det innebär att hela din resa är klimatkompenserad, inkl. alla transporter, boende & mat 

Övrigt

 • Enkelrumstillägg (dubbelrum för eget bruk): 2 600 kr
 • Eventuell dricks tillkommer

Vilken fysisk nivå krävs för denna resa?
Yogan passar alla nivåer och kommer att anpassas efter gruppen. För vandringen krävs en hyfsad grundkondition och stabilitet. Det är en del uppför och nedför.

Jag åker tillsammans med en vän, men vi är på olika nivåer. Kan vi åka tillsammans ändå?
Självklart! Det spelar ingen roll om ni är på olika nivåer, så länge ni klarar vandringen, alla deltar på yogan efter sina egna förutsättningar.

Vad behöver jag ha med mig?
Du behöver ha med dig yoga- och vandringskläder, samt yogamatta och vandringsstavar. Till vandringarna behöver du ha ett par väl ingådda vandringsskor/kängor med kant över ankeln, sköna byxor och lager på lager på överkroppen samt en tunnare vind/regnjacka. En enklare dagryggsäck, vattenflaska och ev ett litet snacks och cash om vi stannar för en kaffe. 

Boende

 • Nido degli Dei

  Med en spektakulär utsikt över Amalfikusten ligger detta charmiga B&B. Vårt boende är ett trivsamt Bed & breakfast med rena, klassiskt inredda rum. Varje rum har privat badrum, TV, kassafack, centralvärme, och wi-fi. Varje morgon serveras vi en klassiskt italiensk frukost förstärkt med ägg och lokala delikatesser. 

  Från uteplatsen kan man drömma sig bort i storslagna vyer över det gnistrande Medelhavet med öarna Capri och Ischia i blickfånget. Här möts vi av den vänliga lokalbefolkningen och får ta del av deras genuina livsstil och traditionella maträtter med hundratals år av historia. Agerola är en drömlik del av Amalfikusten, avskilt men med nära avstånd till alla de större städerna längs med kusten. 

Preliminärt dagsprogram

Nedan följer ett preliminärt program för resan som passar dem som har vandrat en del förut och har en bra grundkondition, för yogan krävs ingen tidigare erfarenhet.

Vi kommer få uppleva det genuina Italien, lokala delikatesser, vänlig lokalbefolkning och fantastisk natur! Det är ett ypperligt tillfälle att fylla på med inspiration, energi, upplevelser och gemenskap. 

Tiderna är ungefärliga och de och schemat kan komma att ändras på plats av ledarna beroende på tex väder. Har du frågor eller funderingar så mejla oss på info@goactivetravel.se.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Dag 1

09.15 - Landar i Rom, transfer från Roms flygplats till agriturismo Nido degli Dei för incheckning.

14.00 - Lunch

16.00 - Lättare vandring i området kring hotellets område.

18.00 - Yoga

19.30 - Gemensam middag på lokal agriturismo
 

Dag 2

08.00 - Morgonyoga

09.00 - Frukost

10.30 - En vandringstur till the Marina di Praia beach i Praiano, en mysig liten fiskehamn. 

13.30 - Lunch på en lokal fiskrestaurang. Därefter blir det en "After lunch meditation" vid havet och tid för sol och bad, så ta med badkläder och handduk.

16.30 - Vandring eller transfer tillbaka till hotellet

19.30 - Gemensam middag på lokal agriturismo

 

Dag 3

07.00 - Morgonyoga

08.00 - Frukost

09.30 – Kort transfer till dagens vandring som går via Gudarnas stig till en magnifik plats med Amalfis vackraste utsikt. 

13.00 – BBQ farmers lunch

15.00 - "After lunch yoga and meditation"

16.30 - Vandring till middagsrestarunagen.

17.30 - ”Pizza Demonstration” och middag på lokal familjepizzeria

18.30 - Middag och sen transfer tillbaka till hotellet. 

 

Dag 4

07.00 - Morgonyoga

08.00 - Frukost

09.30 – Vandring genom vattenfall till Pogerola

12.30 - Lunch i Pogerola

14.30 – Vandring vidare till Amalfi. Tid för att strosa runt i Amalfi, möjlighet till shopping.

17.30 – Transfer till hotellet

19.30 - Gemensam middag på lokal agriturismo​

 

Dag 5

07.00 - Morgonyoga

08.00 - Frukost

09.00 – Utcheckning (bagaget läggs i bussen)

10.00 – En lättare vandring runt i byarna

12.30 – Lunch på lokal agriturismo

14.30 - Transfer tillbaka till Neapels flygplats

15.30 – Incheckning för hemresa från Neapels flygplats

*Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Coacher

 • Annika Berger

  Yogalärare & Hälsopedagog 

  Annika är yogalärare, ayurvedisk terapeut, idrotts- och hälsopedagog. Idag arbetar hon främst med personliga yogamöten, att coacha människor på deras livsresor och att utbilda yogalärare. Med en bakgrund som biolog och pedagog, och lång erfarenhet av yoga- och hälsobranschen samt i möten med livets utmaningar har hon samlat stor kunskap om människor och mänskligt beteende. ’Jag brinner för att leta upp människors inre drivkrafter, skapa inspiration som består och motivation till värdefulla förändringar. Det vi ger det kommer tillbaka. Och jag tror på att vi är gjorda för att röra på oss, att tänka kreativt och att på olika sätt utmana kropp och sinne. Jag tror på att den fysiska kroppen kan hjälpa sinnet i balans och jag tror på att våra tankar kan hjälpa oss att nå höjder vi annars inte nått. Jag tror helt enkelt på människor och på en gränslös och lekfull kärlek till livet.’ Mer info www.byannika.se

Väderkalender

Relaterade resor

 • Italien Sicilien

  En resa du inte får missa, följ med Go Active till Medelhavets största ö! Vandring i bergen på nordöstra Sicilien innebär orörd natur, medeltida byar och fantastiska vyer över hav, omgivning och vulkanen Etna. Vi bor vid havet nära mysiga Cefalù.

  8 dagar från 20 450 SEK
 • Italien Gardasjön

  Vi reser till Gardasjön efter sommarens turistinvasion, när livet blir lite lugnare. Här bor vi på ett fyrstjärnigt hotell vid norra delen av sjön och har ett perfekt läge för vandring i bergen omkring. Räkna med vykortsvackra vyer och kuperad terräng.

  8 dagar från 16 750 SEK
 • Italien Amalfikusten

  Följ med på en oförglömlig vandringsresa till vykortsvackra Amalfikusten. Med vårt fyrstjärniga Sorrento-hotell som utgångspunkt gör vi dagsvandringar i den dramatiska kustlinjens kuperade terräng. Under veckan hinner vi besöka Pompeji, Vesuvius, Positano och Capri.

  8 dagar från 18 750 SEK