Kajakresa till Dalmatien | Go Active Travel

Dalmatien Kajak Kroatien Paddla i Kroatien

Låt dig förföras av Kroatiens oslagbara charm från en helt ny vinkel. Glid fram ljudlöst och känn den friska havsbrisen i ansiktet. Under våra fem dagar ute på Adriatiska havets kristallklara vatten kommer vi utforska hemliga vikar, hitta fantastiska stränder och uppleva pittoreska byar. Med varje svepande rörelse fyller vi på med ny energi inför den kommande hösten.

Första natten bor vi i Trogir och sista natten i Split. Däremellan slår vi läger på ön Drvenik Veli där vi har vårt basläger. Lämna vardagens stress bakom dig och njut av Kroatiens kust med en paddel i handen!

Resans höjdpunkter

 • Paddla i kristallklart vatten
 • Snorkling & bad
 • Hemliga vikar & pittoreska byar
 • Barbecue & solnedgångar

Avgångar

22 – 28 sep

Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda - Split 22 september 07:15 - 10.00
Split - Stockholm Arlanda 28 september 19:40 - 22.25
21 450 SEK 5+ platser kvar Boka resa

Önskar ni flyga från annan flygplats eller boka resan utan flyg? Läs mer här.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda–Split tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum sex nätter på tre olika boenden
 • Frukost varje dag
 • Fem picnic-luncher exkl dryck
 • Fyra middagar exkl dryck
 • Fem dagars paddling med guide
 • All utrustning för paddlingen (kajak, kapell, flytväst, dry bags)
 • Transport till och från paddlingen 
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • Klimatinvestering

Övrigt

 • Enkelrumstillägg 3 000 kronor
 • Eventuell dricks tillkommer

Transfertid från Splits flygplats till hotellet ca 30 min.

Inför resan

Hur mycket erfarenhet av paddling krävs för denna resa?

För att kunna delta i resan behöver man ha viss erfarenhet av paddling, helst i nivå med gult eller grönt paddelpass. Det kommer inte vara avancerad paddling men man måste kunna bemästra olika typer av situationer och väder. September är dock en perfekt månad att paddla i, inte för varmt men heller inte för mycket nederbörd och vind. För övrigt behöver man ha en god grundfysik och kunna paddla 3-5 timmar per dag. Dagsetapperna ligger på mellan 12 och 20 km. Ett krav är att vara simkunnig. 

Vad behöver jag ha med mig?

Du behöver ha med dig ett par klädombyten för paddling, solhatt, solglasögon, egen vattenflaska att ha på kajaken och rejält med solkräm. Tunna handskar kan också vara bra om man är känslig mot solen. Vi rekommenderar också att ta med paddelskor eller sandaler/badskor att paddla i. Det underlättar även när man går iland. Vi kommer att få låna vattentäta säckar att packa i men har man egna, ta gärna med några.

Boende

 • Boenden kajakresa

  Vi bor på tre olika boenden under denna resa. Första natten på Hotel Bellevue centralt beläget i Trogir med närhet både till havet och till Trogirs gamla stadsdel, numera ett av Unescos världsarv. Under paddlingen bor vi på ett enklare pensionat på ön Drvenik Veli. Alla rum har eget badrum och läget är idealiskt, ca 30 meter från vattenbrynet. Frukost intar vi på terrassen eller i trädgården. Två kvällar planeras barbecue och medan vi 

  väntar på att våra guider tillagar maten kan vi koppla av och njuta av solnedgången. Resan avslutas med en natt på fyrstjärniga Dioklecijan Hotel i Split. Hotellet har en takterrass med pool varifrån man har en panoramavy över hela staden och det glittrande havet. Passa på att koppla av i den trevliga wellness-avdelningen med pool, jacuzzi och  bastu.

Program

Första natten sover vi i den lilla staden Trogir, en historisk pärla som lockar besökare med sin välbevarade medeltida stadskärna och rika kulturarv. 1420 blev ön som staden ligger på ockuperad av venetianerna och de blev kvar i 400 år. Under dessa år byggdes många av de palats som tillsammans med den ännu äldre stadsmuren och katedralen motiverar att Trogirs stadskärna är ett av Unescos världsarv. Nästa morgon är det dags att byta ut stadsmiljön mot kristallklart vatten och öppen horisont. Packning som inte behövs ute på öarna kan vi förvara på kajakuthyrarens kontor. Efter fem dagar ute på havet avslutar vi resan i Split. Numera en populär turistort med många restauranger och barer men också med ett världsarv, Diocletianus palats och ett livligt strandliv.

Preliminärt program

Dag 1 Ankomst Split och transfer till Trogir

Transfer från flygplats till hotellet och incheckning. Upptäcksfärd i Trogir med besök i Gamla stan. Gemensam middag på kvällen för dem som vill till självkostnads pris.

Dag 2 Paddling  - Drvenik Veli

Vi blir upphämtade utanför vårt hotell och körs till kajakuthyraren. Vi prövar ut kajaker och får information om utrustningen. Vår guide kommer också briefa oss om rutten samt självklart gå igenom viktiga säkerhetsrutiner. När alla känner sig bekväma kastar vi loss. Vi startar strax utanför Trogir, närmare bestämt i Pantan Naturreservat och paddlar mot Trogir som vi nu får uppleva längs vattnet. Efter att ha paddlat under ett flertal broar förstår man varför staden ofta kallas för Lilla Venedig. Därefter sätter vi kurs mot Drvenik Veli som är vår natthamn och bas de närmaste dagarna. Kvällen avslutas med gemensam middag. Dagsetapp ca 18 km.

Dag 3-5 Paddling i Kroatiens övärld

Varje dag börjar vi med en rejäl frukost så man står sig ett par timmar till havs. Under våra dagar här i Kroatiens skärgård kommer vi utforska ett flertal öar och orörda vikar. Vi kommer till pittoreska byar och går i land på fantastiska stränder där vi kan bada och snorkla. Ett par kortare vandringar är också inplanerade och för den mer äventyrlige, kommer det finnas tillfällen att testa cliff jumping. Vi hoppas på ett flertal stämningsfulla solnedgångar och kommer avnjuta härliga, gemensamma middagar och barbecues på vårt boende. Dagsetapperna varierar mellan 10 och 20 km och vandringarna är korta på max 3 km.   

Dag 6 Tillbaka till Trogir och vidare mot Split

Efter frukost och utcheckning, packar vi våra kajaker och lämnar Drvenik Veli för denna gång. Vi tar en annan rutt tillbaka och passerar längs vägen ett flertal holmar och rev innan vi når Trogirbukten, slutdestinationen för detta äventyr. Vi packar ur och lämnar tillbaka  våra kajaker och blir skjutsade till vårt hotell i Split. För dem som vill, äter vi en gemensam avslutningsmiddag på en av Splits restauranger (ingår ej i resan pris). 

Dag 7 Avresa

Vi njuter av resans sista frukost innan det är dags att packa ihop och checka ut från hotellet. Bagaget kan vi förvara på hotellet medan vi utforskar Split. Avresa mot flygplatsen för vidare resa mot Arlanda sker under sen eftermiddag. Färdledaren meddelar avresetid.

Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Väderkalender

Relaterade resor

 • Kroatien Dalmatien Vandring

  Weekendvandra i Dalmatiens vackra kustlandskap! Under resan varvar vi trevliga vandringar med att njuta av bekvämt boende och vackra vyer. Hotel Osejava har fyra stjärnor och har ett perfekt läge vid strandpromenaden i den mysiga orten Makarska.

  5 dagar från 11 950 SEK
 • Italien Elba Vandring

  Följ med oss till den vackraste ön i Medelhavet – Elba. Ön är en relativt upptäckt liten pärla. Här tillbringar vi en vecka med natursköna vandringar och upptäcker flera delar av ön. Vi bor fyrstjärnigt direkt vid en vit sandstrand och njuter av utsökt italiensk mat och goda viner.

  8 dagar från 24 950 SEK
 • Italien Sicilien Vandring

  En resa du inte får missa, följ med Go Active till Medelhavets största ö! Vandring i bergen på nordöstra Sicilien innebär orörd natur, medeltida byar och fantastiska vyer över hav, omgivning och vulkanen Etna. Boende nära havet samt i en medeltidsby i bergen.

  8 dagar från 22 950 SEK