Vandringsresor till Ischgl, Alperna, Österrike med Go Active Travel

Ischgl GO 49 Österrike GO 49 till Ischgl - vandring, E-bike och yoga i härlig kombo

Här har vi satt ihop en resa för dig under 50! Programmet innehåller framförallt vandring men också en dag i bergen på elcykel. Lägg till uppiggande morgonyoga och/eller avslappnande kvällsyoga så är veckan komplett. Häng med Go Active till Ischgl och populära Hotel Post, vårt fyrstjärniga flaggskepp i Alperna. Vi har samarbetat under många år och vet att de alltid levererar på topp. Upplev den fantastiska spa-avdelningen med både inomhus- och utomhuspool, nio bastur och stor relaxavdelning. Har du inte testat Aufguss tidigare passa på! För att delta i yogapassen behöver man inte vara en erfaren yogi, passen är anpassade för att alla ska kunna vara med. De är vanligtvis 50 minuter långa och oftast morgonpass innan frukost. Passen hålls i hotellets yogasal, eller om vädret tillåter utomhus. 

Denna resan tillhör vårt segment GO 49 - specifikt framtaget för dig som ännu inte fyllt femtio.

Läs mer om att vandra med Go Active Travel

Resans höjdpunkter

 • Fyrstjärnigt hotell
 • Elcykel i Alperna
 • Härlig spa-avdelning
 • Vandring & yoga
 • Förstklassig mat

Avgångar

16 – 23 juli

Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda - München 16 juli 08:45 - 11:00
München - Stockholm Arlanda 23 juli 14:35 - 16.45
19 950 SEK 5+ platser kvar Boka resa

Önskar ni flyga från annan flygplats eller boka resan utan flyg? Läs mer här.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda–München tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum på fyrstjärnigt superior hotell
 • Frukostbuffé
 • Sju flerrättersmiddagar exklusive dryck 
 • Fri tillgång till hotellets spa-avdelning
 • Fyra dagar guidade vandringar
 • En dag med elcykel i bergen
 • Fyra yogapass 
 • Silvrettakortet – för linbanor och bussar i hela dalen
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • Klimatinvestering

Övrigt

 • Enkelrumstillägg: 1 600 kr
 • Eventuell dricks tillkommer

Transfertid från Münchens flygplats till Ischgl ca 3,5 timmar.

Boende

 • Hotel Post

  • Hotel Post Ischgl

  Vi bor på anrika Hotel Post, ett fyrstjärnigt superior hotell med mycket hög standard och byggt enligt Feng Shui principer. Till frukost möts vi av en stor, härlig buffé så att du står dig väl på vandringen. På kvällarna njuter vi av välsmakande femrätters middagar och till det kanske ett gott vin från hotellets egen vinkällare.

  Hotel Post kan utan att skämmas kalla sig för ett gediget spa-hotell. Deras spa-avdelning har efter renoveringen vuxit till 1 500 m². I deras nya "Sauna-world" kan du välj mellan flera olika bastualternativ bla finsk bastu och ångbastu. Det finns också bubbelbad och en fantastisk härlig pool. Dessutom finns det möjlighet att boka ett 30-tal olika behandlingar, allt från vanlig massage till ansiktbehandlingar av olika slag.

Vandringsprogram

I Österrike har man en lång tradition av vandring och det finns en mängd leder att välja på. Vår vandringsledare tittar varje dag var det är lämpligt att vandra nästkommande dag, bl.a. med hänsyn till vädret. Vi har därför inga fasta dagsprogram men nedan följer ett urval på några vandringar som vi oftast gör.

Veckan bjuder på en varierad vandring, på både lägre och högre höjd och det finns möjlighet att välja mellan en guidad vandring med lite “lättare” tempo eller en lite “tuffare”. På vilodagen föreslår vi en utflykt till det tullfria Samnaun i Schweiz eller varför inte utnyttja Silvrettakortet och göra någon annan utflykt i dalen. Det finns även möjlighet att testa zip line till självkostnadspris.

Fyra yogapass ingår, antingen morgonpass innan frukost eller på eftermiddagen efter dagens övningar. Ungefärliga tider:
Morgon 06.30-07.20
Eftermiddag 16.30-17.45

Yogamatta finns att låna utan kostnad, men man kan naturligtvis ta med egen matta om man vill.

På denna resa erbjuds endast en vandringsnivå.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Några smakprov på vandringar:

Silvrettamassivet

En dag åker vi med buss till det högalpina Silvrettamassivet som är mycket vackert och mäktigt med toppar över 3000 möh. Vi gör en  vandring längs "sommerweg"  till Wiesbadener Hütte. Längst in i dalen har vi utsikt mot glaciären Piz Buin. På hütten äter vi en välsmakande lunch med utsikt över det storslagna landskapet.

Zeinisjochhaus – Heilbronner Hütte

Med lokalbuss tar man sig till Kops-Stausse och Zeinisjochhaus. Härifrån börjar vandringen på grusstigar där man efter en stund passerar Verbellaalpe, en sommaröppen fäbod, en så kallad alm. Här kan man pröva almens färska mjölk om man vill ta en paus. Vandringen fortsätter uppåt i dalgången och sista biten blir lutningen brant men på en bred grusstig. Väl uppe på Heilbronner Hütte finns det flera rätter att välja på för den hungrige.

Kappl – Niederelbehütte

Från Kappl tar man linbanan upp till Dias 1863 möh. Första delen av vandringen går i lättare terräng i skogen, men efter en bit med brant stigning, så kommer man upp över trädgränsen. Här vandrar man på öppna alpsluttningar med mycket vacker utsikt. Bitvis är vandringen brant och stenig, men det finns alternativa vägar. Väl framme vid Niederelbehütte 2310 möh brukar det smaka med något att dricka. Den som känner sig i form kan fortsätta upp till toppen Kappler Kopf med en magnifik utsikt.

Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för eventuella ändringar. 

Väderkalender

Relaterade resor

 • AndorraGO49 Pyrenéerna GO 49

  Go 49 till Pyrenéerna och det lilla landet Andorra. Upplev ett dramatiskt landskap med berg, dalar och kristallklara bergssjöar. Testa via ferrata & zipline utöver vandring i ett oexploaterat landskap med snöklädda toppar på över 2 900 meter.

  Kommande resa
 • ItalienGO49 Alagna GO 49

  I nordvästra Italien, nära gränsen till Schweiz, ligger genuina Alagna som erbjuder vandring utöver det vanliga. Alagna är känt som en av italienska Alpernas mysigaste byar. Under vår vandringsvecka upplever vi både det höga alpina landskapet på mäktiga Monte Rosas sluttningar samt de vackra dalarna med genuina små byar. 

  8 dagar från 18 950 SEK
 • ItalienGO49 Val Gardena Hütte till hütte GO 49

  Vår hütte till hütte-vandring i Dolomiterna gör att du kommer extra nära Dolomiternas dramatiska landskap. Detta är en resa för dig som gillar lite tuffare utmaning på hög höjd, där du bär med dig din packning och övernattar på enklare boende. Denna vandringsresa ingår i vårt koncept Go 49.

  8 dagar från 20 950 SEK