Vandringsresor till Lech, Österrike med Go Active Travel

Lech Österrike Vandringsresor till Europas vackraste by

Lech har korats till Europas vackraste by och det är lätt att förstå varför. Samtidigt som byn har behållit sin karaktär och vänliga charm, erbjuds man fantastiska naturupplevelser med typisk alpvegetation och vandringar över blommande ängar.  Byn, som ligger i en dal på 1 450 meters höjd, har cirka 250 kilometer markerade vandringsleder av växlande svårighetsgrad och flera toppar på över 2 500 meter. Vi bor på trevliga Hotel Sonnenburg i Oberlech, med en fantastisk utsikt över dalgången.

Resan arrangeras i samarbete med SvD accent. Du behöver inte vara prenumerant på tidningen, resorna är öppna för alla. 

Lechs bästa

 • Den idylliska byn Lech
 • Stort utbud av markerade leder för varierade turer
 • Känt för sina blomstrande alpängar
 • Högklassigt hotell

Avgångar

3 – 10 sep

Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda - Zürich 3 september 13:15 - 15:45
Zürich - Stockholm Arlanda 10 september 21:00 - 23:25
19 750 SEK 3 platser kvar Boka resa

Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Transfer i restid från Zürich flygplats till hotellet ca 2 1/2 timmar exklusive rast. 

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. Notera att Go Active Travel inte erbjuder tågbiljetter. Bokning av dessa görs av resenären själv.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda-Zürich tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum sju nätter på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Sju flerrättersmiddagar exklusive dryck
 • Fri tillgång till hotellets spa-anläggning
 • Fri tillgång till byns utomhuspool
 • Fem dagar guidade vandringar 
 • En vandringskarta per bokning
 • Aktivitetskort – för linbanor, bussar med mera
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • 110% CO2-kompensation
  • (ca 681 kg CO2e/pers = 90 kr)

Övrigt

 • Tillägg dubbelrum för eget bruk 4 000 kr 
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Hotel Sonnenburg

  På denna klassiska vandringsresa bor vi på Hotel Sonneburg som ligger i Oberlech, en bit upp i backen med fantastisk utsikt över dalen och byn Lech. Familjen Hoch har drivit hotell här sedan 1938 och det är nu tredje generationen som är ansvariga för driften. Vi får njuta av en stor härligt spa-anläggning med pool och flera sorters bastualternativ. Du kan också boka någon av de 14 olika massagebehandlingarna som finns på menyn. Vi startar dagarna med en riklig frukostbuffé och avslutar med en femrätters middag. 

  Hotellet består av två byggnader som är sammankopplade med ett gångstråk under marken. Våra rum ligger i huvudbyggnaden (Stammhaus). Det är också här spa- och poolanläggning ligger, samt övriga gemensamhetsutrymmen. 

Vandringsprogram

Lech är ett resmål vi kan rekommenderar om man aldrig har vandrat tidigare, mycket tack vare att det finns en fantastisk fin infrastruktur för vandrare med både kabinbanor, liftar och speciella vandringsbussar. Men det finns även mer utmanande vandringar för den som önskar! Vi har alltså möjlighet att göra oändligt många kombinationer under vår vecka tillsammans. Vill man göra några enklare turer på egen hand går det också bra.

I Österrike har man en lång tradition av vandring och det finns en mängd leder att välja på. Våra vandringsledare tittar varje dag var det är lämpligt att vandra nästkommande dag, bl a med hänsyn till vädret. Vi har därför inga fasta dagsprogram men nedan följer ett urval på några vandringar som vi oftast gör.

Vandringarna är 5-8 timmar långa inklusive pauser på alpängar och lunch på någon hütte. Vi erbjuder två guidade vandringar varje dag utom en dag som är vilodag. Vi kan också rekommendera flera alternativa vandringar för dig som hellre går på egen hand.

En anledning till att Lech har blivit så populärt även på somrarna är att byn verkligen har satsat på vandringsturister. De har bla specifika vandringsbussar som hämtar upp vandrare vid samlingsplatser utmed de många markerade vandringslederna.

Utöver Go Actives guidade vandringar erbjuder turistbyrån s.k. temavandringar med bl a lokal historia, geologi och alpernas flora som teman. Dessa bokas på plats. 

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

 

 

Några smakprov på vandringar:

Körbersee

Vandringen börjar i Oberlech på 1 800 meters höjd där vårt hotell ligger. Turen till Körbersjön är en något enklare vandring och väldigt vacker då vi vandrar i Auenfelderdalen på praktfulla alpängar. Här har du möjlighet att botanisera i den rika alpfloran som möter oss på sluttningarna. I slutet av dalen ligger Körbersee, där du kan avsmaka en ”apfelstrudel” på solterrassen. Efter pausen fortsätter vi vår vandring via Sonnenkopf ner till Hochtannbergpass.

Ravensbürger hütte

Vi tar oss uppåt i den vackra Stierlochdalen som varierar i branta och plana partier innan vi kommer fram till Stierlochjoch, varifrån vi har en enastående utsikt över Spullersjön. Inte långt därifrån ligger Ravensburger Hütte där vi tar en lunchpaus. Därefter vandrar vi runt Spullersjön där vi har en oslagbar panoramautsikt över Klosterdalen.

Bürstegg

Dagens vandring går över blomstrande alpängar i varierande kuperad terräng tills vi kommer fram till den lilla charmiga byn Bürstegg. I denna by bodde det så kallade Walserfolket, som för 600–700 år sedan brukade jorden och bedrev boskapsskötsel i bergen. Det äldsta huset i den lilla byn är från 1495. Vi fortsätter sedan vidare ner till Boden Alp (1 570 meter över havet), varifrån vandringsbussen tar oss tillbaka till Lech.

Observera att två nivåer av vandring erbjuds då gruppen är över 15 personer och att ordning och program kan ändras pga av väder och dylikt

Väderkalender

Så säger våra resenärer

 • Familjär atmosfär på hotellet med otrolig personal

  Bengt Eriksson / Mora

Relaterade resor

 • Österrike Ischgl

  Upplev Alpernas fascinerande natur under vår vandringsresa till den lilla alpbyn Ischgl. Vi bor på cirka 1 400 meters höjd på fyrstjärniga Hotel Post, nu helt nyrenoverat, med sitt fina spa. Här njuter man av en perfekt mix av oförglömliga vandringar och god mat.

  8 dagar från 16 250 SEK
 • Österrike Kitzbühel

  Följ med till Kitzbühel! Vi vandrar förbi klarblåa alpsjöar och vackra ängar och påminns om miljöerna från filmen ”Sound of Music”. Under vandringsresan erbjuder vi allt från lättare turer till mer avancerade leder. Som alltid på våra resor har vi svensk färdledning.

  8 dagar från 16 350 SEK
 • Italien Val Gardena

  Våra vandringar i Val Gardena erbjuder det bästa av Dolomiternas dramatiska landskap med höga berg och blomstrande alpängar med betande kor och hästar. Vi bor fyrstjärnigt och njuter av ljuvligt goda måltider. Följ med Go Active till de storslagna Dolomiterna!

  8 dagar från 18 950 SEK