Vandringsresor till Kitzbühel, Österrike med Go Active Travel

Kitzbühel Vandring Österrike Vandringsresa i klassiskt alplandskap

Med sina 2 500 kilometer markerade vandringsleder är Kitzbüheler Alpen det största vandringsområdet i Tyrolen och i mångas tycke det vackraste. Östra delen av Tyrolen har något lägre berg än den västra och här kan vi erbjuda allt från lättare turer till mer avancerade leder. Med kabinbanor tar vi oss enkelt upp på några av de närliggande topparna och får då uppleva en fantastisk utsikt över alplandskapet. Vi vandrar förbi klarblåa alpsjöar och vackra ängar och påminns om miljöerna från filmen ”Sound of Music”. Oftast stannar vi på någon trevlig bergshütte för lunch eller äter av medhavd picknick.

Från byn har vi magnifika vyer över de höga topparna med den högsta toppen på cirka 2 500 meter. Kitzbüheler Alpen är ett sammankopplat vandringsområde som innefattar flera byar, varav Kitzbühel är den mest kända. Byn är väldigt charmig med sin klassiska tyrolerstil och här finns många butiker och caféer.

Läs mer om att vandra med Go Active Travel

Vill du resa till Kitzbühel men vandra i lugnare takt? Då är vår Lätt & Lagom-vandring något för dig. Läs mer här.

Resans höjdpunkter

 • Vandring i grönt kulturlandskap
 • Charmiga byar
 • Boende centralt i Kitzbühel
 • Det största vandringsområdet i Tyrolen
 • Soluppgångsfrukost på berget "Horngipfel fruhstuck"

Avgångar

7 – 14 juli

Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda - München 7 juli 11:50 - 14:05
München - Stockholm Arlanda 14 juli 14:35 - 16.45
21 950 SEK 5+ platser kvar Boka resa

25 aug – 1 sep

Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda - München 25 augusti 11:50 - 14:05
München - Stockholm Arlanda 1 september 14:35 - 16.45
21 950 SEK 5+ platser kvar Boka resa

Önskar ni flyga från annan flygplats eller boka resan utan flyg? Läs mer här.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda – München tur och retur
 • Transfer flygplats – hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum sju nätter på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Sju trerättersmiddagar exklusive dryck
 • Fri tillgång till hotellets relaxavdelning och bastu
 • Fem dagar guidade vandringar
 • Kitzbüheler Alpen Sommer Card – för linbanor och bussar i hela området
 • En frukost på berget ”Horngipfelfrühstück”
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • Klimatinvestering

Övrigt

 • Enkelrumstillägg (mindre enkelrum utan balkong): 2 250 kronor
 • Eventuell dricks tillkommer

Transfer i restid från Münchens flygplats till hotellet ca 2,5 timmar.

Boende

 • Hotel Maria Theresia

  Kitzbühel är en av de mest välkända skidorterna i Alperna. Byn är även mycket välbesökt sommartid tack vare sitt stora utbud av aktiviteter som t ex vandring och cykling. Här bor vi på centralt belägna Hotel Maria Theresia som har ett perfekt läge för att nå våra vandringar. Till liftar, caféer, restauranger och affärer är det bara en kort promenad. Hotellet är inrett i klassisk Tyrolstil med öppna träbalkar och rustika material, smakfullt kombinerat med lite modernare design. Hotellets hjärta är den välkomnande loungen med bar och utgång till en härlig terrass för fina dagar. 

  Alla rum är trivsamt inredda i klassisk stil med modern bekvämlighet. Dubbelrummen har balkong, dock inte enkelrummen. Hotellets gäster har fri tillgång till wellnes-avdelningen med olika sorters bastu och ångbad. Badrock och tofflor finns på rummen. Middagarna äter vi i den mysiga restaurangen Q!, som bjuder på en varierad meny tillagad med omsorg.

Vandringsprogram

Kitzbühel ligger vackert mellan alptopparna Kitzbüheler Horn och Hahnenkamm. Här har man en lång tradition av vandring och det finns en mängd leder att välja på, från lättare till lite tuffare nivåer. Vår färdledare presenterar varje dag var det är lämpligt att vandra nästkommande dag. Vi har inga fasta dagsprogram utan vandringen anpassas efter gruppens nivå. Vandringarna nås enkelt med vårt Kitzbüheler Alpen Sommer Card, som man även kan nyttja på den vandringsfria dagen.

Lederna är för det mesta välmarkerade och underlaget består av grus, gräs och skogsstigar. Vandringarna är 5–7 timmar långa inklusive pauser på alpängar och lunch på någon hütte. Vi kan också rekommendera flera alternativa vandringar för dig som hellre går på egen hand. På den vandringsfria dagen finns det möjlighet till annan aktivitet såsom att hyra cykel eller strosa runt i byn.

På denna resa har vi de flesta av dagarna två vandringsledare (gäller vid fler än 15 deltagare).

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Några smakprov på vandringar:

Gaisberg

Vi tar lokalbussen (10 min) till grannbyn Kirschberg. Härifrån tar en stolslift oss upp på berget Gaisberg, som ligger direkt väster om byn. Vår vandring börjar på 1 264 meter över havet och de första två kilometerna gör vi hela dagens stigning på cirka 500 höjdmeter. Till att börja med går vi genom en gles barrskog och ju högre upp vi kommer, desto mer övergår landskapet till böljande alpängar och här möts vi åter igen av mäktiga vyer åt öster. Vårt mål för dagen är Kobinger Hütte där vi intar en välsmakande lunch. Efter maten fortsätter vandringen och så småningom kommer vi tillbaka till samma stolslift som tar oss tillbaka ner till byn. Denna vandring är av medelsvår karaktär och tar ungefär 3-4 timmar exklusive stopp.  

Kitzbüheler Horn

Från by tar vi liften upp cirka 1 000 meter till Kitzbüheler Horn. Från högsta toppen får vi en en fantastisk utsikt norröver mot det magnifika Wilder Kaiser-massivet. Efter att alla fått tid att fotografera tar vi oss nedför genom blomsterbeklädda sluttningar. Vi vandrar genom Alpen Blumengarten, en liten botanisk trädgård med alpina blommor och växter från hela världen. Leden fortsätter vidare längs ”Karst weg” där den Kitzbüheler alpernas geologiska historia presenteras.  Vi tar sedan sikte på en hütte där vi äter lunch. Vi fortsätter ner till mellanstationen och ta liften tillbaka till Kitzbühel. Den lite längre turen innebär att vi går från Kitzbüheler Horn och vidare mot Bichlalmlift. Vandringen går genom ett vackert öppet landskap ovanför trädgränsen med många vackra vyer.

Pengelstein
I den södra delen av Kitzbuhel ligger den världskända störtloppsbacken  Hahnenkamm. Vi tar Hahnenkammliften upp till 1729 meter, där vi startar dagens vandring. När vi väl kommit upp på berget så fortsätter leden på en bred bergskam i sydvästlig riktning och vi får uppleva fantastiska vyer både åt öster och väster. Vårt mål är Pengelsteinrestaurangen där vi stannar för lunch. Efter lunchen rundar vi Pengelsteinsjön och njuter av en vacker panoramavy, innan vi vandrar tillbaka för att ta samma kabinbana ner till Kitzbühel. Denna vandring tar exkl lunchstopp ca 4 timmar och är en enkel vandring med en höjdskillnad på 320 meter upp och ner.

Hohe Salve – Brixen am Thale
Vi tar tåget till Hopfgarten som ligger i början av dalgången och här tar vi liftarna till  Hohe Salve.  På denna topp, 1829 meter över havet, ligger ett kapell med fantastisk utsikt. En klar dag kan vi härifrån se Österrikes högsta berg, Grossglockner. Vandringen går från toppen ner via ett område kallat ”Hexenwasser”. Här kan man gå i en så kallad ”Kneipp”, en vattenterapi för trötta vandringsfötter, Vi fortsätter genom ett landskap som växelvis bjuder på spektakulära vyer och skogsvägar. Vi passerar den lilla sjön Filzalm See innan vi tar liften ner till dalstationen i Brixen am Thale för buss eller tåg tillbaka till Kitzbühel.

Vandring utmed Hahnenkamm Streif
Världens kanske mest kända störtloppstävling går här varje vinter. Det är anlagt en fin vandringsväg utmed själva störtloppsbanan med information, skyltar och videoskärmar som beskriver själva tävlingsbanan och dess moment. Längs vandringen kan vi uppleva den klassiska “Mausfalle”, “Steilhang” och “Hausbergkante” som du kanske har fascinerats av framför TVn. Denna vandring är lite tuffare med ca 800 höjdmeter uppför men leden är preparerad och fin att vandra på. Halvvägs får man vyerna över hela dalgången och med bergskedjan Wilderer Kaiser som en kuliss i fjärran. Efter stopp för lunch på en Hütte med vidunderlig utsikt, tar vi Hahnenkammliften nedför berget.

Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för eventuella ändringar. 

Väderkalender

Så säger våra resenärer

 • Om vi planerar en ny resa vet jag vart vi vänder oss.

  Torbjörn / Sollentuna
 • Reseledarens engagemang var outstanding. Hon "såg" alla resenärerna och bjöd verkligen på sig själv

  Resenär, juli 2019
 • En vandringsresa till Kitzbuhel är ett otroligt vackert resmål! Det i kombination med vår fantastiska färdledare Brigida och lokale guide Andreas, blev detta en helt underbar vecka för oss..

  Marina Nilsson

Relaterade resor

 • Österrike Lech Vandring

  Upptäck Europas vackraste by under vår storslagna vandringsresa till Lech. Vi lovar härliga alpängar, panoramavyer, Apfelstrudels och bekvämt boende på ett handplockat, fyrstjärnigt hotell mitt i byn. En av våra mest uppskattade resor genom alla år!

  8 dagar från 22 450 SEK
 • Italien Val Gardena Vandring

  Våra vandringar i Val Gardena erbjuder det bästa av Dolomiternas dramatiska landskap med höga berg och blomstrande alpängar med betande kor och hästar. Vi bor fyrstjärnigt och njuter av ljuvligt goda måltider. Följ med Go Active till de storslagna Dolomiterna!

  8 dagar från 24 450 SEK
 • Österrike Ischgl Vandring

  Vår allra mest klassiska vandringsresa! Upplev Alpernas fascinerande natur under vår vandringsresa till den lilla alpbyn Ischgl. Vi bor på cirka 1 400 meters höjd på fyrstjärniga Hotel Post och har fri tillgång till hotellets fina och välutrustade spa-avdelning. I Ischgl njuter man av en perfekt mix av oförglömliga vandringar, god mat och välbehövlig återhämtning.

  8 dagar från 20 450 SEK