Längdskidåkning i Orsa – GoActiveTravel
08 409 106 87 info@goactivetravel.se

Längdskidåkning i Orsa

Under några härliga dagar i mars håller vi vårt kvalitativa träningsläger i Fryksås som ligger i Orsa kommun i Dalarna. Här, 500 m över havet, hittar du ett av Mellansveriges mest snösäkra ställen. Det finns 6 mil skidspår som passar både nybörjaren och den avancerade åkaren.
Tillsammans med våra duktiga skidtränare lär du dig att bli en bättre skidåkare oavsett om du bara åkt lite grann eller kanske har gjort ett par Vasalopp. Du får personlig coaching kring både klassisk teknik samt skateteknik. Du får även låna personligt inställda skateskidor av oss för att lära dig mer om den tekniken. Givetvis får du också bästa vallatipsen!

Avgång

28 mars 2019

Reslängd

4 dagar

Resenärer

30 platser

Pris

7 250 SEK

Reseinformation

Allt detta ingår:

 • Uppstartsmöte på Östergårds i Danderyd, med Body Mind Camps coacher.

 • Frukost på Östergårds på avresedagen för de som vill samåka med Body Mind Camps coacher.
 • Boende 3 nätter med del i dubbelrum och helpension

 • Välkomstdrink

 • Spårkort 3 dagar

 • Lån av individuellt anpassade skatepaket.

 • Tillgång till bastu och jacuzzi
 • Träning och föreläsning med Body Mind Camps coacher
 • 4 Skidträningspass med skidtränare
 • Återträff på Östergårds med Body Mind Camps coacher.

 

Tillval:

Behöver du hyra klassisk skidutrustning hjälper vi gärna till.

Ta dig till Fryksås:

Bil ca. 4,5 timmar från Stockholm
Tåg till Mora, därefter buss till Fryksås

Program

Vi börjar  med ett uppstartsmöte den 10/3 kl.14.00 på Östergårds Krog i Danderyd. Här träffar du  tränare och medresenärer över en fika. Vi går igenom träningsupplägg, packning samt dina personliga målsättningar för resan.

 

Torsdag 28/3

Resdagen startar, för de som kan och vill, med en gemensam frukost i Stockholm på Östergårds krog. Tanken är att dom som vill kan samåka upp i gemensamma bilar till Orsa. Väl framme på Fryksås Hotell och Gestgifveri checkar vi in hos Ulla med personal i hennes mysiga fäbodar. För de som vill går det bra att ta en provtur i spåret före bastu och utomhusjacuzzi. 

Vid 19-tiden är det välkomstmiddag, tillagad av säsongens råvaror, i den vackra matsalen. Vi får även stifta bekantskap med våra två skidcoacher; Maria och Anne, som kommer presentera sig själva och helgens träningsupplägg närmare.

Allt detta medan vi njuter vi av en unik och storslagen utsikt över Orsasjön och Siljan.

Fredag 29 mars:

För att väcka kroppen och göra den redo för dagen, startar vi med stretch och yoga tillsammans med Cattis.

Vi  äter frukost och efter det knäpper vi på oss skidorna och greppar stavarna. Idag ska vi få lära oss allt om skateskidåkning. Vi delar upp oss i två grupper för att få den bästa tänkbara individuella coachingen av Maria och Anne.

Efter lunchen finns det tid för avslappning och återhämtning.

På eftermiddagen är en av våra skidtränare med oss och vi finslipar vår skateteknink ytterligare.

När vi kliver av skidspåren stretchar vi tillsammans. Nu är vi väl värda en skön bastu, ett dopp i utomhusjacuzzin och efter det en välsmakande middag.

Lördag 30 mars:

Efter en god natts sömn väcker vi oss själva och vår kropp med yoga och stretch.
Vi äter en rejäl frukost för att orka med vår dag i skidspåren.

Idag är det klassisk längdskidåkning som står på menyn. Vi gör samma uppdelning av gruppen som igår och åker i fina skidspår i närområdet.

Efter lunch är det är det tid för en stunds återhämtning.

På eftermiddagen övar vi ännu mera klassiskt med en av tränarna, för att avsluta passet vid halvfem med stretchning och mindfulness.

Nu väntar ett skönt avkopplande bastubad och afterski.

Kvällen avslutas med ett pepptalk av Anna där hon tar upp mål och motivation och efter det äter vi middag.

söndag 31 mars:

Även denna morgon startar vi med skön yoga och stretching  och efter frukost är det dags att ge sig ut i skidspåren en sista gång. Du väljer själv om du vill öva på din skateteknik eller köra klassiskt.

Vi avslutar kl.12.30, tar en dusch och äter lunch.
Klockan 14 checkar vi ut och vi beräknas vara tillbaka i Danderyd vid 18 tiden.

Ett par veckor efter hemkomsten ses de som vill igen på Östergårds. Du träffar dina nyvunna träningskompisar över en middag som sporrar dig till fortsatt träning på hemmaplan.

Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för eventuella ändringar.

 • Längdskidträning

  Tillsammans med våra duktiga skidtränare lär du dig att bli en bättre skidåkare oavsett om du bara åkt lite grann eller kanske har gjort ett par Vasalopp. Du får personlig coaching kring både klassisk teknik samt skateteknik. Du får även låna personligt inställda skateskidor av oss för att lära dig mer om den tekniken. Givetvis får du också bästa vallatipsen!

 • Hållbar hälsa med Body & Mind

  Träning med Body & Mind är varierad och rolig, utmanande, utvecklande och återhämtande. Anna, grundare av Body & Mind camp, väljer noggrant ut vilka coacher hon tar med på sina olika resor för att erbjuda kvalitativ och anpassad träning. Det kan vara alltifrån yoga till utmanande och kul bootcamp. Allt i syfta att stärka och bygga upp kroppen och öka rörligheten.

Coacher

 • Anna Lindstedt

  Anna Lindstedt entusiasmerar sin omgivning till att kunna, vilja och våga lite mer! Hon är entreprenören med den röda tråden att sprida glädje, skapa gemenskap och hälsoperspektiv i sina verksamheter.
  Anna har gjort träningsresor sedan 2014, alltid med ”extra allt”. Resorna inleds med ett uppstartsmöte där du träffar tränare, medresenärer och får en personlig hälsostatus. Ditt mål och syfte blir tydligt vilket gör det lätt att sätta igång den individanpassade och allsidiga träningen på resmålet.

 • Cattis Jahr

  Dalkullan som andats träning i hela sitt liv. Spelade i sin ungdom handboll på elitnivå och utbildade sig därefter till Personlig tränare, Leg. Sjukgymnast och Diplomerad massör.
  Cattis brinner för att coacha människor mot ett starkare och friskare liv och kan med sin breda kunskapsbas leda utmanande träning oavsett fysisk nivå och funktion.

 • Maria Rydqvist

  Maria Rydqvist är en svensk längdskidåkare som tävlar för Älvdalens IF.
  Hennes främsta meriter är SM-guld i 15 respektive 30 km från 2006 och 15 km från 2008.
  Maria är med på våra skidresor i Sverige och lär och coachar oss i allt när det gäller den klassiska längdskidåkningen samt skatetekniken.

 • Anne Mörk

  Anne Mörk har meriter inom sporten gång, kan gräva en bivack och har varit skidlärare i Österrike.
  Hon är utbildad massageterapeut, löpcoach, pilatesinstruktör och skidlärare.
  Tillsammans med sina två systrar driver hon Sportkullan AB som bla.arrangerar”Sportkullan Adventure Race”-ett multisportlopp för enbart kvinnor som har blivit det största i sin genre.

Boende och mat

Vi bor på Fryksås Hotell och Gestgifveri som erbjuder tre olika sorters boende: hotellrum, moderna fäbodstugor och fäbodsviter. Vi äter frukost , lunch och middag tillsammans.

Att uppleva den unika fäbodmiljö som hotellet ligger i är som att vandra i en historisk resa från 1500-talet till nutid. Den unika platsen, miljön och historien tar tag i alla besökare på ett speciellt sätt.

Restaurangen är vida känd för sin mat. Här erbjuds en gourmetupplevelse med viltråvaror som grund och vinkällaren är välfylld för att på bästa sätt göra upplevelsen fullkomlig. Njut av maten i den vackert målade matsalen, samtidigt som du har en unik och storslagen utsikt över Orsasjön och Siljan.

På hotellet finns även en uppskattad bastu och utomhusjacuzzi där vi har möjlighet att avrunda skiddagen före middagen.

Inför resan

Vilken fysisk nivå krävs för denna resa?
Alla är välkomna att delta på denna resa! Detta gör att både du som vill komma igång med skidåkningen och du som vill lära dig ny teknik och få ny inspiration kommer att få ut massor av helgen. 

Kan jag åka ensam?
Du kan absolut resa ensam. Att göra en träningsresa är ett sätt att lära känna nya människor som delar ens intressen!

Jag vill åka tillsammans med en vän, men vi är på olika nivåer. Kan vi åka tillsammans ändå?
Självklart! Det spelar ingen roll om ni är på olika nivåer, skidåkningen är anpassad så att alla kan vara med efter sina egna förutsättningar.

Vad behöver jag ha med mig?
Du behöver ha med dig ett par klädombyten för träning. Gärna yogamatta om du har. Ta gärna med dig badkläder för ett dopp i jacuzzin samt till bastubadet.

 

Bilder

Avgång

28 mars 2019

Reslängd

4 dagar

Resenärer

30 platser

Pris

7 250 SEK