She Rides Cykelresa Schweiz – GoActiveTravel
08 409 106 87 info@goactivetravel.se

She Rides Cykelresa Schweiz

Storslagna bergspass, små slingrande alpvägar, utmanande cykelstigar och spektakulära vyer. Schweiz är en ren lekplats för cyklister vare sig du gillar landsvägskörning eller MTB.  Nu kan du följa med cyklisterna Jessica Clarén och Jaime Palou för en veckas cykling i augusti när vädret är som vackrast.  

Avgång

20 augusti 2017

Reslängd

7 dagar

Pris

10 100 SEK

Reseinformation

Allt detta ingår:

 • 4 nätter i delad dubbel (twin) med frukost på 3-stjärnigt hotell i Crans-Montana
 • 3 nätter i delad dubbel (german twin) med frukost på 3-stjärnigt hotell i Zermatt
 • 3-dagars Swiss Travel Pass
 • Lokalguider 
 • 2 luncher
 • 3 gemensamma middagar 
 • Vinprovning i Crans-Montana och ölprovning i Zermatt
 • Utflykter enligt program

Möjlighet att välja till:

 • Enkelrum i mån av plats
 • Hyra av cykel

 

Observera:

Eventuella avgifter för transport av cykel på tåg och flyg tillkommer. Du som vill ta med din cykel bör meddela oss när du bokar din resa.

Flyginformation:

Flyg ingår inte i resans pris men vi hjälper dig gärna att boka

Förslag på flyg med Swiss:

20 augusti  Stockholm  Zürich 09.50 – 12.15  

27 augusti  Zürich – Stockholm 16.35 – 18.55

Program

Att cykla i kantonen Valais i södra Schweiz är oerhört varierande och blir aldrig någonsin tråkigt. Valais är känt för sina storartade cykelleder och vi inleder resan i Crans-Montana, som inte bara är en berömd skidort, utan även en utmärkt utgångspunkt för både landsvägscykling och mountainbike. Med tåg tar vi oss sedan till Zermatt, även det en klassisk skid- och klättringsort i Alperna. Zermatt ligger på dryga 1 620 meters höjd och omgärdas av flera toppar över 4 000 meter, bland annat världens vackraste berg - Matterhorn. I Zermatt kör vi bara MTB.

Resan leds av Jessica Clarén och Jaime Palou. Jessica, själv en brillant tävlingscyklist, jobbar hårt för att få in fler tjejer i cykelsporten, inte minst genom sitt community She Rides. Detta betyder dock inte att inte killar får följa med på resan! Förutom att tävla jobbar Jessica även med att ta fram cykelutbildningar och konceptklasser. Hon har dessutom ett SM-guld i lagtävling tempo på meritlistan.

Men vi cyklar inte bara. I resans pris ingår bland annat gemensamma måltider, vinprovning och utflykter.

Denna resa sker i samarbete med Switzerland Tourism. Flyg ingår inte i resans pris, men vi hjälper dig gärna att boka.

Söndag 20 augusti
Från flygplatsen tar vi tåget till Sierre där vi välkomnas av Valais turistbyrå innan vi åker vidare mot Crans-Montana. På kvällen träffas vi över en drink och gemensam middag.

Måndag 21 augusti
Tre fantastiska cykeldagar i Crans-Montana väntar. Efter frukost tar vår lokale guide oss med för att upptäcka de bästa MTB-lederna runt Crans-Montana, lunch äter vi någonstans längs vägen (ingår ej). På eftermiddagen finns tid att chilla på terrassen eller upptäcka Crans-Montana på egen hand. På kvällen träffas vi igen för att få en presentation av regionen och äter sedan en gemensam middag.

Tisdag 22 augusti
Efter frukost träffas vi åter i lobbyn för ännu en dag på cykel. Som vanligt äter vi lunch någonstans på vägen (ingår ej) och njuter av utsikten över alperna. På eftermiddagen finns tid att vila upp sig innan vi möts igen för en kväll med vinprovning på en lokal vinkällare. 

Onsdag 23 augusti
Dags att byta våra MTB-cyklar mot landsvägscyklar. Vår lokale guide tar oss med på en tur till alpinbyn Nendaz, 42 km först 1640 m ner, sedan 865 m upp. Gemensam lunch i Nendaz innan vi fortsätter klättringen mot den vackra sjön Lac de Cleuson. Vi tar oss sedan de 29,5 kilometrarna till Sierre järnvägsstation där vi tar bergbanan upp till Crans-Montana. 

Torsdag 24 augusti
Efter frukost checkar vi ut från hotellet och tar bussen mot Sion där vi hoppar på tåget mot Zermatt. I Zermatt träffar vi representanter från Zermatt Tourism som efter incheckning på hotellet tar oss med till en lokal fårfarm för en apéro riche, lunch och ölprovning på ett lokalt bryggeri. Fri eftermiddag med tid att göra egna upptäckter i Zermatt. Du kan också följa med och kuggstångsbanan upp till den 3 135 meter höga bergskammen Gornergrat, där du självklart måste ta en selfie framför ett av de mest fotograferade bergen i världen, Matterhorn. 

Fredag 25 augusti
Efter frukost träffar vi vår lokale guide som visar oss lämpliga MTB-leder för de kommande dagarna. När vi ätit lunch (ingår ej) delar vi upp oss i grupper och ger oss iväg.

Lördag 26 augusti
Ännu mer MTB-cykling står på programmet. Om du efter lunch har behov för lite vila kan du även välja att besöka Matterhorn Alpine Museum. På kvällen blir det en gemensam middag med raclette - dvs en ostkväll på schweiziskt vis.

Söndag 27 augusti
Efter frukost kan vi, om vädret tillåter och sikten är god, ta linbanan upp till Klein Matterhorn. Alternativt tar vi tåget till termalbaden i Brigerbad som bland annat erbjuder 16 inom- och utomhusbassänger i varierande storlek och med olika vattentemperatur. I god tid tar vi sedan tåget tillbaka till flygplatsen och flyger hem till Sverige igen.

 • MTB

  MTB i alperna är rena adrenalinkicken. Hög höjd, slingrande vägar och bergssluttningar i stenig och krävande terräng - roligare blir det inte.

 • Landsvägscykling

  Landsvägscykling i Schweiz. Här finns vägar och etapper för alla önskemål och träningsnivåer. Många långa backar uppför och serpentiner utför, flacka cykelvägar genom små byar och fantastisk natur.

 • Samarbetspartner

  Switzerland Tourism

  Switzerland Tourism är Schweiz officiella turistbyrå och nationell marknadsförings- och försäljningsorganisation. Switzerland Tourism samarbetar med partners och leverantörer både i Schweiz och utomlands. Hos Switzerland Tourism kan du få information om destinationer, transport, aktiviteter och sevärdigheter i landet och du kan vara säker på att de gör sitt bästa för att se till att din vistelse i Schweiz blir en oförglömlig upplevelse.

Coacher

 • Jessica Clarén

  Cykelcoach

  Tävlingscyklisten Jessica Clarén är en av Sveriges största och mest inflytelserika träningsbloggare som gärna förmedlar både träningsglädje och fördjupad kunskap inom hälsa.  Hon är dessutom Nike Master Trainer & Specialized ambassadör med hela världen som arbetsplats och utvald som Strong Her ambassadör. Jessica har redan ett SM-guld hemma och drömmer om att köra Paris Dacar.

 • Jaime Palou

  Cykelcoach

  Jaime Palou är en glad prick från Skåne med nära till skratt. Redan i slutet på åttiotalet åkte Jaime ut i skogen med en mountainbike för första gången men han har även en bred erfarenhet av en rad andra sporter på elitnivå. Under åren har han bland annat ägnat sig åt Tae Kwon Do, amerikansk fotboll, fotboll, boxning, friidrott och MMA. Som ledare är han lugn och pedagogisk och älskar att dela med sig av sina erfarenheter.  

Boende och mat

I Crans-Montana bor vi fyra nätter i delat twin room på det 3-stjärniga familjeägda cykelhotellet Ad´Eldorado.  Hotellet har en strålande utsikt och rummen är rymliga och bekväma, några med balkong. På hotellet finns bastu, cykelrum och gratis wifi. I priset ingår en fantastisk bufféfrukost med ekologiska produkter, färsk juice och hemlagade marmelader. Riktigt bra cykling precis utanför dörren.

I Zermatt bor vi tre nätter i delat dubbelrum (german twins) på 3-stjärniga Hotel Holiday. Samtliga rum har platt-TV med kabelkanaler, en minibar, en sittgrupp och ett badrum. Några rum har balkong med utsikt över bergen. I priset ingår en generös frukostbuffé.

Inför resan

Varför ska jag resa med Go Active?
Det är enkelt och bekvämt att resa med oss. Det är bara att boka resan så sköter vi resten. Vi har valt ut de bästa hotellen, restaurangerna och coacherna för respektive resa så att du kan fokusera på att ha kul. 

Vilken fysisk nivå krävs för denna resa?
Denna resa är i första hand en upplevelseresa för dig som längtar efter nya utmaningar i inspirerande miljö. Alla kan vara med men du bör ha någon cykelerfarenhet av MTB eller landsväg och vara regelbundet aktiv.  

Kan jag resa ensam?
Du kan absolut resa ensam. Att göra en träningsresa är ett sätt att lära känna nya människor som delar ens intressen.

Jag vill åka tillsammans med en vän, men vi är på olika nivåer. Kan vi åka tillsammans?     Självklart! Det spelar ingen roll om ni är på olika nivåer eftersom ni delas upp i grupper och får utmaningar efter era egna förutsättningar. Vi samlas sedan glada och nöjda vid middagsbordet och vid andra gemensamma aktiviteter.

Vad behöver jag ha med mig?
Vi kommer att vistas i bergen och det kan innebära stora höjdskillnader och stor temperaturskillnad under ett pass. Du behöver ha ordentligt med ombyten, en tunn överdragsjacka eller väst, cykelhjälm, cykelskor och punkagrejor. Välj om du vill ta med egen cykel eller om hyr på plats. Om du hyr cykel kanske du vill ta med dina egna pedaler. När du inte cyklar kan du ha användning för varma kläder, bekväma vinterskor och något snyggare för gemensamma middagar. Om du vill kan du även ta med badkläder.

Jag vill ha med min cykel hur gör jag då?
De flesta flygföretag tillåter att man mot en kostnad tar med cykeln på flyget. Priset blir oftast mer fördelaktigt om du checkar in på nätet eller i selfservice på flygplatsen. Cykeln packas bäst i en cykelväska. Om du inte har cykelväska ska styret vridas ett kvarts varv så att cykeln blir platt, pedaler måste skruvas av och luften släppas ur däcken.

Om du bokar flyg via oss så kan vi boka in cykeln som specialbagage, men du måste själv betala i samband med incheckning. 

Jag vill hyra cykel.
Du kan förstås välja att hyra din cykel på plats. I Crans-Montana cyklar vi både landsvägscykling och MTB, i Zermatt endast MTB.  Kontakta oss på info@goactivetravel.se.

 

Bilder

Avgång

20 augusti 2017

Reslängd

7 dagar

Pris

10 100 SEK