Träningsläger i cykelmeckat Toscana – GoActiveTravel
08 522 54 113 info@goactivetravel.se

Träningsläger i cykelmeckat Toscana

Häng med Patrik Ericsson, elitcyklist och PRO triathlet, till cykeltokiga Toscana med dess mytomspunna vägar och upplev cykling när den är som bäst. Vi håller till i området mellan Pisa och Florens. Byn vi bor i heter Monte Catini Therme och är samma by som Patrik befann sig i när han tävlade i Italien.

Vi kombinerar träning, med goda välbehövliga fikastunder, lokal god mat och mycket skratt. Fokus ligger på cykelträningen men det kommer också finnas utrymme att besöka Florens eller Pisa om man vill det. 

Denna resa passar dig som har en viss cykelvana. Du ska vara trygg med att köra utför och uppför. Träningsrundor på 4-5 h i kuperad terräng är så klart tufft och det är viktigt att du känner att du klarar det. Vi kommer ha fri fart i backarna och köra något lugnare på platt mark i ett tempo så att alla kan hänga med.

På kvällarna äter vi middag tillsammans på vårt familjeägda hotell där vi har gott om tid för de viktiga pratstunderna om dagens träning, planering och strategier för morgondagens strapatser. En av dagarna kommer vi köra ett riktigt långpass på ca 180-190 km ut längst kusten. 

*Passa på att investera i dig själv denna jul med en härlig resa! Vi har just nu 500 SEK i rabatt. Använd rabattkoden JULKLAPP2019 när du bokar, för att ta del av erbjudandet! 

Kommande avgångar

Avgång

3 maj 2020

Reslängd

8 dagar

Från

Utan flyg

Pris Utan flyg

11 290 SEK

Lediga platser

Fler än 10

Reseinformation

Allt detta ingår:

 • OBS! Flyg och transfer ingår ej i resans pris.
  Flygförslag finns nedan samt möjlighet att boka tåg via tågbokning.se från valfri ort i Sverige till Toscana. Kontakta oss för mer information.
 • Boende i 7 nätter, del i dubbelrum
 • Halvpension, frukost och middag ink dryck och aperitivo
 • Välkomstdrink
 • Cykelförvaring på hotellet
 • 10% rabatt på hotellets SPA-behandlingar.
 • Föreläsningar med Patrik Eriksson
 • Klimatkompensation

Vi reserverar oss för eventuella pris / program / valutaförändringar utanför vår kontroll

Tillval:

 • Enkelrumstillägg: 1500 kr
 • Dryck till maten

Betalningsinformation:

 • När du bokar din resa betalar du 3000 kr (1500 kr för resor i Sverige) i anmälningsavgift för att säkra din plats inom 7 dagar från bokningsdatumet.
 • Du kan därefter välja att del betala din resa fram till 60 dagar före avresa, maila till info@goactivetravel.se för mer info.
 • Senast 60 dagar före avresa betalar du resterande belopp.
  Fullständiga resevillkor

Specialerbjudande - Unikt inlogg till Sport Competence


En digital samlingsplats för online föreläsningar och seminarier med några av landets främsta kompetenser inom Idrott och Wellness. Här får du ta del av allt de erbjuder oavsett om du vill lära dig mer om föryngrande träning, vässa ditt löpsteg, meditera, ledarskapsutveckling, hantera stress eller lära dig mer om kost och näring.

Ett fantastiskt sätt att förbereda din träningsresa, fördjupa dig inom det du brinner för och hitta inspirationen till hållbar träning och hälsa!

Läs mer om Sport Competence här https://www.sportcompetence.se/

Flygförslag:

Flyg Stockholm/Arlanda - Pisa, via München

3 maj Stockholm/Arlanda - München 11.45 - 13.55

München - Pisa 15.05 - 16.20

10 maj Pisa - München 12.25 - 13.00
München - Stockholm/Arlanda 15.30 - 17.40

Flyg Kastrup - Pisa, via München

3 maj Köpenhamn/Kastrup - München 12.45 - 14.20, München - Pisa 15.05 - 16.20
10 maj Pisa - München 16.20 - 18.10, München -  Köpenhamn/Kastrup 20.15 - 21.45 

                 

Program

Denna resa passar dig som har en viss cykelvana. Du ska vara trygg med att köra utför och uppför. Träningsrundor på 4-5 h i kuperad terräng är så klart tufft och det är viktigt att du känner att du klarar. Vi kommer ha fri fart i backarna och köra något lugnare på platt mark. Givetvis väntar vi in alla och ingen kommer vara lämnad. På kvällarna äter vi middag tillsammans på vårt familjeägda hotell där vi har massa tid för de viktiga pratstunderna om dagens träning, planering och strategier för morgondagens sätta strapatser.

En ungefärlig dag: 

 • Frukost
 • Snabb genomgång om dagen
 • Cykling med start 10.00 3-5 timmar med lunch och fika stopp
 • After bike med snabb genomgång av dagen
 • Poolhäng, vila, valfri aktivitet
 • Aperitivo
 • Middag
 • Genomgång av dagen och information om kommande dag.

2 av dagarna kommer det även vara föreläsning med Patrik: . "Mitt brokiga liv" och "Cykelträning".

1 dag kommer cyklingen vara valfri om man vill ta en tur till Pisa/Florens eller stranden.

En av dagarna kommer vi köra ett riktigt långpass på ca 180-190 km ut längst kusten. 

Coacher

 • Patrik Ericsson

  Triathlet / Träningscoach

  Patrik Ericsson - Simmaren som blev cyklist och som nu är Pro triathlet. Patrik började sin idrottsresa redan som 4-åring då han cyklade 30 km. Därefter simmade han på elitnivå fram till 19 års ålder. Sedan var det cykeln som under 10 år tog honom världen runt som semi proffs. Alla dessa steg ledde honom in i triathlonvärlden på allvar. 


   

Boende och mat

Nuovo Savi är ett 3-stjärnigt mindre hotell som ligger i hjärtat av Montecatini Terme och bara ett stenkast från spa-anläggningarna. Hotellet är familjedrivet sedan generationer tillbaka och deras gästvänlighet och service präglar atmosfären. De många återkommande kunderna vittnar om nöjda kunder och sprider en avslappnad stämning. Det finns bar, pool, cykel förvaring och wifi. I hotellets restaurang äter vi klassisk italiensk förstärkt frukost för att klara en dag på cykel och avslutar med en hemlagad mat med Toscanska råvaror och klassiskt italienska rätter. Rummen är klassiskt inredda med moderna badrum, AC och TV.

Inför resan

Vilken fysisk nivå krävs för denna resa?
Man ska har bra grundfysik och klara av 4-5 h i sadeln i kuperad terräng. För att få ut maximalt av resan ska du vara en relativt rutinerad cyklist som cyklat några år. En fördel är att ha cyklat på tex Mallorca eller i likande terräng tidigare.

Kan jag resa ensam?
Du kan absolut resa ensam. Att göra en cykelresa är ett sätt att lära känna nya människor som delar ens intressen. På våra resor är det många som reser på egen hand och finner vänner för livet!

Jag vill åka tillsammans med en vän, men vi är på olika nivåer. Kan vi åka tillsammans ändå?
Det spelar ingen roll om ni är på olika nivåer, så länge ni båda har cykelvana.

Vad behöver jag ha med mig?
Era personliga cykelsaker, som din cykelhjälm, väska samt extra slang med tillhörande reparationskit. Vi kommer ha med oss verktyg för enklare justeringar. Vi har även med oss slangar och däck så där finns reserv om olycka skulle vara framme.Ta med lämpade kläder och skor för cyklingen exempelvis cykelbyxor, handskar, vattenflaska och solglasögon. Eftersom vädret i Toscana oftast är ganska varmt i maj så packa fler par ombyten, men även en regnjacka och ett par extra skor om vi skulle ha otur med vädret. Några bars och snacks kan även vara bra! En mer utförlig packlista kommer närmare avresa. 

Kommande avgångar

Avgång

3 maj 2020

Reslängd

8 dagar

Från

Utan flyg

Pris Utan flyg

11 290 SEK

Lediga platser

Fler än 10