Svalbard expeditionskryssning med yoga Norge Yoga på Svalbard med M/S Quest

Letar du efter en unik resa där du kan kombinera storslagna naturupplevelser med yoga? Då kan detta äventyr vara något för dig! I maj har du chans att följa med Go Active Travels systerbolag PolarQuest och yogaläraren Isabel Holmquist på en oförglömlig expeditionskryssning genom midnattssolens och isbjörnens rike – Svalbard. Här upplever vi spännande gummibåtskryssningar och utforskar den magnifika naturen på nära håll. Som ett mervärde på resan kommer Isabel att hålla i yoga och meditationsövningar när tillfälle ges. Att utöva yoga i denna mäktiga miljö, långt ifrån civilisationens ständiga brus och vardagens alla måsten, är en svårslagen upplevelse.

I maj bjuder Svalbard på en förunderlig renhet, vackra pastellfärger och spektakulära vyer. Midnattssolens strålar faller på gnistrande isformationer, fjordisen ligger tjock och bergstopparna är inbäddade i ett vitt snötäcke. Det är en mäktig upplevelse att vara på plats när Arktis pärla vaknar till liv. Fjällräven och Svalbardsrenen bär fortfarande vinterskrud, valrossar ses ofta vila på isflaken och har vi tur får vi se isbjörnen jaga efter säl.

Resans höjdpunkter

 • Upplev den arktiska våren
 • Sagolika vinterlandskap
 • Magisk midnattssol
 • Varje resa är unik
 • Liten grupp - stora upplevelser
 • Yogalärare följer med på resan

I samarbete med PolarQuest

Vi producerar den här resan tillsammans med PolarQuest.

 

  Hyttkategori Pris per person
  Trippelhytt våningssängar 45 900 SEK
  Dubbelhytt 2 separata sängar 52 900 SEK
  Dubbelhytt Plus 2 separata sängar 55 900 SEK
  Dubbelhytt dubbelsäng 55 900 SEK
  Dubbelhytt Superior stor dubbelsäng* 61 900 SEK
  Redarhytt m sittgrupp stor dubbelsäng 66 900 SEK
  Enkelhytt   86 900 SEK

Fakta om resan

Boende: Hytt ombord på M/S Quest, hotell. Transport: Expeditionsfartyg, gummibåt. Fartyg: M/S Quest. Passagerare: 50 passagerare. Språk: Svenska & engelska. Längd: 9 dagar, 7 nätter på fartyg. Pris: Från 45 900 SEK. Datum: 16 - 24 maj 2024

Ingår i resan

 • 7 nätter ombord på M/S Quest
 • 1 natt på hotell i Longyearbyen
 • Lunch dag 2
 • Alla måltider ombord
 • Kaffe och te
 • En erfaren expeditionsledare samt svensk- och engelsktalande guider
 • Guidning ombord och iland
 • Alla utflykter
 • Omfattande informationsmaterial innan avresa
 • Yogaläraren Isabel Holmquist är med på resan

I priset ingår inte

 • Flyg till/från Longyearbyen
  (Vi erbjuder ett gruppflyg med begränsat antal platser i anslutning till resan. Kontakta oss för pris och mer information!)
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
 • Dricks till fartygets besättning
 • Personliga utgifter i bar och shop

Boende

 • M/S Quest

  M/S Quest byggdes i Danmark 1992 för att trafikera Grönlands kuster och 2007 startade hon sin karriär som litet och bekvämt expeditionsfartyg. År 2004/2005 restaurerades hon totalt invändigt och 2018 genomgick hon en upprustning av passagerarutrymmena. M/S Quest tar 50 passagerare i 24 hytter, alla med havsutsikt och privat dusch/WC. Trippelhytterna på däck tre har våningssängar, medan alla andra hytter har två separata sängar eller dubbelsäng. I hytterna finns även skrivbord med stol och plats att förvara kläder och annan utrustning. Superiorhytterna är rymliga och har dubbelsäng, en fåtölj samt TV. Redarhytten har dubbelsäng, två stora fönster, en separat sittgrupp samt TV. 

  I fartygets matsal serveras god mat mellan landstigningarna och i panoramaloungen har man en vidunderlig utsikt över det omgivande landskapet.

  Här kan man höra guiderna berätta om områdets flora, fauna och historia. I loungen finns en välsorterad bar och ett litet bibliotek med polarlitteratur. Bryggan är alltid öppen för besök och fartyget har rymliga observationsdäck där man kan stå och njuta av det vackra landskapet samt spana efter djurliv.

  Ombord finns en internationell besättning som talar engelska och det råder en mycket hemtrevlig atmosfär. På M/S Quest finns det fem gummibåtar och fem svensk- och engelsktalande guider.

  Vi erbjuder alltid möjligheten att boka del i hytt på M/S Quest då många av våra kunder reser på egen hand. Hytterna delas alltid upp i damhytter och herrhytter.

Preliminärt program

Med våra gummibåtar utforskar vi det sagolika vinterlandskapet i några av Svalbards vackraste fjordar och vi gör landstigningar när möjlighet ges. Vänligen observera att det kan vara mycket snö och is på Svalbard under denna tid på året. 

Dag 1: Longyearbyen

Vi anländer till Svalbards huvudort Longyearbyen och checkar in på vårt hotell.

Dag 2 - 8: Svalbard

Utforska Longyearbyen på egen hand innan du möter upp dina guider och medresenärer för lunch. Under eftermiddagen går vi ombord på fartyget M/S Quest och expeditionskryssningen kan starta. Kanske hinner vi med en första utflykt innan vi beger oss antingen söderut eller norrut, beroende på is och vindförhållanden. Nu reser vi i sann expeditionsanda och följande är endast exempel på platser vi kan komma att besöka:

Alkhornet

Vid inloppet till Isfjorden ligger det karaktäristiska fågelberget Alkhornet, en spetsig, flera hundra meter hög klippa. Här syns ofta vitkindade gäss, spetsbergsgrisslor, vittrutar, snösparvar och tretåiga måsar. I klippskrevorna runt fågelberget har flera polarrävar sina lyor och har vi tur får vi se dessa söta, små djur som frenetiskt letar efter mat.

Prins Karls Forland

Denna långsmala ö längs Spetsbergens västkust är täckt av en magnifik, snöklädd bergskedja. Ön är hemvist för både valrossar, polarrävar, knubbsälar och havsfåglar.

Kongsfjorden och Krossfjorden

I bildsköna Kongsfjorden ligger den lilla forskarbyn Ny-Ålesund, känd som startplatsen för Nobiles och Amundsens försök att nå Nordpolen och i intilliggande Krossfjorden njuter vi av den vackert skulpterade 14-juliglaciären. På klipporna vid sidan av den isblåskiftande glaciären häckar spetsbergsgrisslor och tretåig mås.

Raudfjorden

Den natursköna Raudfjorden karaktäriseras av många glaciärer och är ett favorittillhåll för säl. Klipporna och stränderna bjuder även på ett sjudande fågelliv.

Virgohamna, Danskøya

Det var härifrån som Andrée, Frænkel och Strindberg år 1897 startade sin ödesdigra färd mot Nordpolen med ballongen Örnen. Färden avslutades då de tvingades nödlanda på packisen norr om Svalbard. Här började den långa isvandring som tog dem till Vitön, där deras kvarlevor återfanns först 33 år senare. I Virgohamna på Danskøya finns rester av ballonghuset och högar med de järnfilspån som männen blandade med svavelsyra för att framställa ballongens vätgas.

 

Bellsund

På bergssluttningarna vid vackra Vårsolbukta i Bellsund häckar alkekungar i tiotusental. Vi går iland och vandrar över tundran upp mot fågelberget, där vi på nära håll kan njuta av hur dessa charmiga fåglar cirkulerar runt oss.

Hornsund

Majestätiska Hornsund utgörs av flera storslagna fjordar på Spetsbergens sydvästkust, där glaciärer kalvar ut vackra, blåskimrande isberg. På fjordisen brukar storsälen hålla till och ibland seglar valrossar förbi oss, vilandes på ett bekvämt isflak. Detta är ett favorittillhåll för en del av Svalbards många isbjörnar och har vi tur kanske någon av dem lufsar fram på fjordisen.

Dag 9: Longyearbyen

Tidigt på morgonen kliver vi av vårt expeditionsfartyg och påbörjar vår resa hem.

Vänligen observera: Ovanstående platser är bara exempel. Vår exakta färdrutt beror helt på väder, isförhållanden, djurliv och myndighetsregleringar. Det finns mängder av vackra platser att uppleva på Svalbard och vi strävar alltid efter att maximera er upplevelse i Arktis. Flexibilitet är nyckeln till en lyckad expedition!

Unikt för denna resa

Yoga och meditation med Isabel Holmquist

Det är svårt att föreställa sig något mer avkopplande än att yoga på en solvarm klippa med utsikt över snötäckta bergstoppar och en kristallklar fjord där himlen målar världen upp och ner. Just det här har du chans att göra under vår yogaresa på Svalbard.

Med på resan följer den erfarna yogaläraren Isabel Holmquist. Hon kommer att hålla i yoga och meditationsövningar för en grupp om 10 - 15 personer. Det här är en yogaupplevelse utöver de vanliga och ingen klassisk yogaresa, där övningar sker i grupp tillsammans i en stor sal. Istället kommer du att yoga på en stenstrand iklädd ytterkläder, meditera med ögonen öppna för att inte gå miste om den makalösa utsikten och kanske gå upp tidigt för att hinna göra några yogaövningar ute på däck innan frukost. Isabel är även öppen för att erbjuda privata konsultationer om kroppen, kost och träning.

Isabel var med som yogalärare på en Svalbardsresa med M/S Quest 2022. Hon arrangerade då stunder med yoga och meditation vid flera tillfällen, både för sin grupp med yogaresenärer och för övriga resenärer ombord. Både i loungen, på däck och i land med en utsikt som fick alla deltagare att häpna. Isabel är väldigt inspirerande, inkluderande, påhittig och flexibel. Hon kommer att anpassa och justera övningarna dagligen under resans gång.

”Det faktum att vi befann oss i naturen gjorde allt så mycket starkare. Flera av resenärerna som aldrig tidigare testat på varken yoga eller meditation anslöt sig plötsligt. Jag tror också yogan förde okända människor närmare varandra. För det är ju kanske lättare att slå sig ner bredvid någon vid middagsbordet som man nyss har utfört lite udda kroppsrörelser intill. Yogan är avväpnande och lockar också till en hel del skratt.” - Isabel om resan med M/S Quest 2022.

Viktig information

Vi vill vara tydliga med att vi inte kan ge er ett schema på förhand eller berätta vilka övningar som kommer att ske. Färdplanen är flexibel, likaså yogan och Isabel. Det finns ingen stor sal ombord på M/S Quest, utan övningarna ombord kommer att ske ute på däck, på stolar i loungen, i korridoren osv, samt kommer att annonseras dagligen. Isabel anpassar yogan efter er deltagare samt dagligen efter väder, landstigningar och dagens schema i samråd med expeditionsledaren. Ni kommer dessutom få vara med på alla landstigningar, vandringar och föreläsningar som övriga resenärer ombord.

Att vara del av yogagruppen kostar ingenting extra, men i samband med att du bokar din resa behöver du anmäla ditt intresse om att vara del av yogagruppen samt ta med egen matta.

Alla är välkomna, nybörjare som erfaren. Det finns 10 - 15 platser i yogagruppen. Väl på plats kommer det även att arrangeras enklare yoga och meditationsövningar ombord och i land där alla resenärer som önskar har möjlighet att deltaga. 

Mer om Isabel Holmquist

I närmare 30 år har Isabel yogat och under de senaste 15 åren har hon undervisat och förmedlat sin kunskap på heltid. Isabel tycker det är fantastiskt att kunna se sina elever upptäcka yogan. För henne är det som en fysisk, kreativare typ av sjukgymnastik. Hon fokuserar på linjering i kroppen och på att du skall förstå hur din kropp fungerar, bli vän med den och skapa en god relation till dig själv på mattan.

Isabel är yogalärare sedan 15 år tillbaka. Hon har gått på Handelshögskolan i Göteborg och planen initialt var att hon skulle ta den vanliga karriärvägen, men i samband med att hon fick sitt första barn, valde hon att hoppa av ekorrhjulet och öppna en egen yogastudio i Göteborg. Hon ville testa på livet som egenföretagare och ägna sig åt yogan på heltid. Sedan dess har hon drivit flera yogastudios och idag bor Isabel tillsammans med sin familj i Åre där hon undervisar yoga i sin egen studio.
Läs Isabells blogg om Svalbardresan 2022 här.

Väderkalender

Relaterade blogginlägg

 • Yoga i den arktiska vildmarken

  Gillar du tanken på att komma nära dig själv och Svalbards magnifika natur på samma gång? Att ta en timeout för att vara 100 procent närvarande och samtidigt stärka kropp och själ med välgörande yogaövningar? Då kan vår yogaresa till Svalbard 2024 vara något för dig. Här är en intervju med Isabel, som höll i yogan ombord på M/S Quest i våras.

  Läs hela inlägget

Relaterade resor

 • Norge Lofoten Vandring

  Långt ovanför polcirkeln sträcker Lofotenöarna ut sig i nordnorska havet och den som är ute efter oförglömliga naturupplevelser lär inte bli besviken. Vyerna och vandringarna är magiska. Boende på två olika hotell i genuina "rorbuer". Denna resa går med tåg.

  10 dagar från 34 950 SEK
 • Sverige Vålådalen Vandring

  Följ med på en vandringsresa till natursköna och storslagna Vålådalens Naturreservat som är beläget i samernas land. Vi åker klimatsmart med nattåget. Området i Jämtland är ett av Sveriges variationsrikaste fjällområden med milsvida vyer, blomstrande dalgångar och kristallklart vatten.

  8 dagar från 14 950 SEK
 • Frankrike Val d’Isère Vandring

  Detta är en vandringsresa för dig som gillar utmaning och storslagna vyer med de glänsande glaciärerna i blickfånget. Med ett charmigt och smakfullt hotell som utgångspunkt vandrar vi i ett orört alpint landskap med chans att se murmeldjur, stenbock, kungsörn och gems.

  8 dagar från 21 450 SEK