Weekend med Yoga Breakfast Club – GoActiveTravel
08 409 106 87 info@goactivetravel.se

Weekend med Yoga Breakfast Club

Det här är yogaresan är för dig som vill kombinera yoga, vandring, vinprovning och fantastisk mat i en vacker, harmonisk och traditionell miljö. En resa för dig som vill pausa för rekreation och ta hand om dig själv – inifrån och ut, fördjupa din yoga tillsammans med Yoga breakfast Club, samt smaka på Italiens gudomliga mat. Vi har handplockat en helt magisk plats och fantastiska coacher. 

Från hjärtat av Piemonte ligger Alperna cirka två timmar bort och en timma söderut ligger den italienska Rivieran. I Piemonte råder fortfarande traditioner och historia med ett lugn och välbehag som man idag inte finner på många platser.

Under Yoga Weekend Deluxe Piemonte kombinerar vi olika former av yoga med natursköna långa vandringar och ljuvligt god mat, spännande meditation och yoga workshops, vinprovning och långa “Slow food” luncher för de som vill. Det finns också möjlighet att rida, springa, cykla och spa:a.

Kort sagt, är det här yogaupplevelse du inte får missa i en vidunderligt vacker miljö som tilltalar alla dina sinnen.

Varm välkommen att följa med!

Avgång

2 maj 2019
Boka senast 1 mars

Reslängd

3 dagar

Resenärer

18 platser
Endast 3 platser kvar!

Pris

14 900 SEK

Reseinformation

Allt detta ingår:

(OBS! Vårt gruppflyg är fullt, kontakta oss gärna för individuella biljetter)!!

 • Flyg t/r Stockholm - Milano

 • Boende i delat dubbelrum i 3 nätter

 • Halvpension med frukost och middag

 • Transfer till och från flygplatsen i Milano
  (Gäller för de som kommer med gruppflyget)

 • Alla yogaklasser och föreläsningar

 • Vandringar och en picknick

Vi reserverar oss för eventuella pris / program / valutaförändringar utanför vår kontroll

Tillval:

 • En "Slow food" lunch mellan vinrankorna ink 4-rätter och vin: 800 kr

 • Vinprovning 400 kr
 • Vin till maten
 • Ridning, mountainbike, golf och spabehandlingar.

Ytterligare tillval:

 • Enkelrumstillägg 3 nätter: 2800 kr

Resans pris utan flyg & transfer: 11 600 kr

Detta gäller för dig som antingen vill flyga från en annan ort, förlänga din vistelse eller resa med annat färdmedel. Hör gärna av dig till oss på info@goactivetravel.se om du har några frågor! 

Flyginformation:

Direktflyg med SAS.

2 maj Stockholm 09.25 - Milano, Linate flygplats 12.05
5 maj Milano, Linate flygplats 14.35 - Stockholm 17.15

Program

Yoga Breakfast Club består av duon Thea Portefaix, yogalärare och nutritionist, och Reena Lindorff med djupt rotad kunskap inom Indiska traditioner och yogans filosofi. Tillsammans skapar de meningsfulla morgnar, där de blandar sina kunskaper, värderingar och erfarenheter från Indien och Sverige för att ge dig en unik upplevelse. Deras vision är att inspirera till föryngrande morgonritualer som ger den perfekta starten på dagen.

Du kan förvänta dig en resa med både utmaning och viloläge. Varje morgon startas med Subah (morgon) Yoga, där vi väcker kroppen till liv tillsammans med solens uppgång. Kvällarna avslutas med Ratri (kvälls) Yoga. 

Dagarna kommer även innehålla mindre yoga workshops. 

Under resan kommer Thea hålla en intressant och inspirerande föreläsning om vad som egentligen är bra kost - Hur man äter för att underlätta för sitt system. Den så kallade anti-inflammatoriska maten.

Vi hinner också med en vandring med picknick, "slow food" lunch mellan vinrankorna och en vinprovning för de som vill. Däremellan finns det gott om tid för återhämtning, egna aktiviteter och pool häng. 

Lunch finns att beställa på hotellet eller låna en cykel och utforska någon av restaurangerna i närheten!

Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för eventuella ändringar.

 • Yoga med Yoga Breakfast Club

  Deras yoga är för alla nivåer och innehåller både en energigivande flow och grundande meditationen. Tillsammans tar dom med dig genom en klass där disciplin möter sinne och kropp i balanserad harmoni. Det blir resa med både utmaning och viloläge. Varje morgon startas med Subah (morgon) Yoga, där vi väcker kroppen till liv tillsammans med solens uppgång. Kvällarna avslutas med Ratri (kvälls) Yoga. Klasserna anpassas efter och tillsammans med gruppens utformning och rådande energi. 

 • Vandring

  Vi vandrar i vackra miljöer som stoltserar med sina höga berg, gröna slätter och ofta magiska utsikter. 

 • Yoga workshop med YBC

  Yogaklasserna med YBC är mycket lärorika och vi kommer ha möjlighet att fördjupa oss inom olika delar av yogan. Vi kommer att testa på olika typer av yoga, från lugnare och mer metodisk hatha yoga där vi fokuserar på alignment/linjering. Alltför att yogan ska vara stärkande och förhindra skador. Vi kommer även göra vinyasa som är en rörligare, mer fysisk form. Det kommer också finnas tid för yin yoga, en stärkande form av yoga där vi stannar längre i positionen och kommer på så sätt åt bindväven runt muskulaturen.

 • Föreläsning Nutriton med YBC

  När Thea blev sjuk för 15 år sedan upptäckte hon hur man med hjälp av kosten, kunde mildra symptom på en mängd inflammatoriska tillstånd. Det var också detta intresse som ledde till hennes examen i Nutrition. Thea säger att vi med små medel kan må mycket bättre och att vi med lite större ansträngningar, i de allra flesta fall kan bli helt bra och fria från våra symtom. Om detta handlar föreläsningen. Kostföreläsningen handlar också om hur man i den djungel av dieter, kan leta sig fram till vad man själv mår bäst av.

Coacher

 • Thea Portefaix

  Thea Portefaix är utbildad yogalärare och hon undervisar både större grupper och även privat. Hon beskrivs som en lärare med hög integritet och som besitter känslan att vara personlig med sina elever. Thea brinner för att följa sina elever genom just deras process och har jobbat med yoga under 8 års tid.

 • Reena Lindorff

  Reena Lindorff är en entrepenör med 18 års erfarenhet inom IT och internationell affärsutveckling. Reena växte upp och utbildade sig i New Delhi och fick tidigt intresse för yoga och spiritualitet som sedan växte till att bli en passion. Yoga för Reena är lika integrerat i hennes tradition och liv som att vi svenskar firar midsommar tillsammans varje år. Hon har en djup kunskap inom meditation och andningsövningar - Pranayama.

Boende och mat

Som en vit liten klick bland Piemontes böljande mörkgröna kullar, ljusgröna vinåkrar, jaktslott och bäckraviner ligger Villa La Madonna – ett unikt boutique-hotell med anor från 16-talet. Det är ett litet, personligt och charmigt hotell som ägs av de svenska entreprenörerna Marie och Annica Eklund. Systrarna driver även det framgångsrika designföretaget Bolon.

Här bor vi i toppklass på ett landsbygds-Italien utan höga ljud och alltför många turister. Villa La Madonna erbjuder personligt inredda och klassiskt vackra rum med kvalitetssängar från Hästens, egen terrass eller balkong och enastående utsikt över vindalen. 

Det finns två vardagsrum, ateljé med terrass och mitt i vinodlingen ligger en naturskön pool med tillhörande terrasser för optimal avslappning. Det här är en plats där du kan höra dina egna tankar, vila i tystnaden och andas frisk luft. Mer avkopplande än så här blir det inte!

I köket lagar välutbildade kockar gudomligt god mat med inspiration från Piemonte och noga utvalda lokala råvaror. Alla kryddor i maten kommer från Villa La Madonnas egna odlingar och på sluttningarna runt gården skördas det egna vinet som vi avnjuter.

Förutom den hälsosamma frukosten och de vällagade middagarna har vi möjlighet att uppleva en äkta slow food lunch mitt bland vinrankor, picknick och en vinprovning från gårdens egna vinkällare.

 

Inför resan

Vilken fysisk nivå krävs för denna resa?

Alla är välkomna att delta på denna resa! Under veckan kommer du få prova på olika typer av yoga. Vissa är mer utmanande än andra, men det finns alltid modifieringar som passar just din kropp. Resan passar dig som vill lära dig mer om yoga, men även du som är nybörjare. Klasserna är alltid anpassade efter gruppens dynamik och förutsättningar och kommer passa nybörjare men även den vana yogin. Workshopsen kommer att behandla olika positioner som framåtfällningar, bakåtböjningar och grunderna till upp och nervända positioner såsom huvud- och handstående.

Kan jag åka ensam?

Du kan absolut resa ensam. Att göra en resan är ett fantastiskt sätt att lära känna nya människor som delar samma intressen och få egentid!

Jag vill åka tillsammans med en vän, men vi är på olika nivåer. Kan vi åka tillsammans ändå?

Självklart! Det spelar ingen roll om ni är på olika nivåer, yogan är anpassad så att alla kan vara med utifrån sina förutsättningar.

Vad behöver jag ha med mig?

Du behöver ha med dig ett par klädombyten för yoga. Eftersom det finns en pool på hotellet bör du givetvis ta med badkläder. Du kommer att få en mer utförlig packlista innan avresa.

Avgång

2 maj 2019
Boka senast 1 mars

Reslängd

3 dagar

Resenärer

18 platser
Endast 3 platser kvar!

Pris

14 900 SEK