Cykla i Schweiz – GoActiveTravel
08 409 106 87 info@goactivetravel.se

Cykla i Schweiz

Storslagna bergspass, små slingrande alpvägar, utmanande cykelstigar och spektakulära vyer. Schweiz är en stor lekpark för cyklister som älskar att köra MTB. Nu kan du följa med cyklisterna Jessica Clarén och Jaime Palou på en unik cykelresa i augusti, när vädret är som vackrast.  

Avgång

17 augusti 2018

Reslängd

10 dagar

Pris

15 500 SEK

Reseinformation

Allt detta ingår:

 • Flyg Arlanda - Zürich t/r
 • 3 nätter i delat dubbelrum på 4-stjärnigt hotell i Nendaz
 • 3 nätter i delat dubbelrum på 4-stjärnigt hotell i Zermatt
 • 3 nätter i delat dubbelrum på 3-stjärnigt hotell i Crans-Montana
 • Frukost samtliga dagar
 • 4-dagars Swiss Travel Pass
 • Lokalguider och cykelguider
 • 9 Gemensamma middagar 
 • Vinprovning i Crans-Montana och ölprovning i Zermatt
 • Utflykter enligt program

Tillval:

 • Enkelrum 2.000 kr
 • Hyra av MTB 2.800 kr
 • Hyra av landsvägscykel 1.000 kr

 Observera:

Transport av egen cykel på flyget ingår. Du som vill ta med din cykel måste meddela oss när du bokar din resa, det är för att vi ska veta hur många cyklar som ska transporteras.

Flyginformation:

Vi flyger med Swiss Air:

17 augusti  Stockholm  Zürich 09.50 – 12.15  

26 augusti  Zürich – Stockholm 16.35 – 18.55

Program

Att cykla i kantonen Valais i södra Schweiz är oerhört varierande och blir aldrig någonsin tråkigt. Valais är känt för sina storartade cykelleder och vi inleder resan i Nendaz för att sedan ta oss med tåg till Zermatt och sedan Crans-Montana. Nendaz är en pittoresk by med vackra hus och många fina cykelleder. Byn är också känd för värdskapet av det historiska och legendariska MTB racet – ”Le Grand Raid”. Zermatt är en klassisk skid- och klättringsort i Alperna som ligger på dryga 1 620 meters höjd och omgärdas av flera toppar över 4 000 meter, bland annat världens vackraste berg - Matterhorn. Crans-Montana är inte bara en berömd skidort utan också utmärkt för MTB med många leder där benen verkligen får jobba.

Resan leds av Jessica Clarén och Jaime Palou. Jessica, själv en brilliant tävlingscyklist, jobbar hårt för att få in fler tjejer i cykelsporten, inte minst genom sitt community She Rides. Detta betyder dock inte att killar inte får följa med på resan! Förutom att tävla jobbar Jessica även med att ta fram cykelutbildningar och konceptklasser. Hon har dessutom ett SM-guld i lagtempo på meritlistan.

Men vi cyklar inte bara. I resans pris ingår bland annat gemensamma måltider, öl- och vinprovning samt utflykter.

Denna resa sker i samarbete med Switzerland Tourism. 

Fredag 17 augusti
Flyg med Swiss Air från Arlanda kl. 09.50, ankommer Zürich kl. 12.15.
Från flygplatsen tar vi tåget till Sion där de som ska delta i Grand Raid race hämtar ut sin nummerlapp. Vi åker sen vidare till Nendaz med buss. Incheckning på 4* Hotel Nendaz 4 Vallées. På kvällen träffas vi i lobbyn där Jessica Clarén går igenom morgondagens race. Efter det äter vi en gemensam middag.

Lördag 18 augusti
Denna morgon är det Grand Raid race Nendaz-Griementz, för de som önskar deltaga. 
Anmälan kan göras via denna länk: https://services.datasport.com/2018/mtb/grandraid/start040.htm 
De som inte ska vara med i racet har en ledig dag där man först kan se starten och sen njuta av omgivningarna. Kanske passa på att ta någon behandling i hotellets SPA-avdelning innan veckans utmaningar. På kvällen bjuder Valais/Wallis Promotion på en välkomstdrink och berättar om regionen. Efter det går vi till en lokal restaurang och äter en god middag som arrangeras av Switzerland Tourism.

Söndag 19 augusti
Efter frukost träffar vi vår guide som visar oss några fantastiska cykelleder runt Nendaz. Lunch äter vi på vägen(ingår ej). På eftermiddagen kan den som vill, cykla på egen hand, grupper ordnas på plats. Några kanske bara vill njuta av hotellets SPA. På kvällen äter vi en gemensam middag som arrangeras av Switzerland Tourism.

Måndag 20 augusti
På morgonen checkar vi ut från hotellet och tar bussen mot Sion där vi hoppar på tåget mot Zermatt. I Zermatt träffar vi representanter från Zermatt Tourism som efter incheckning på hotellet tar oss med till en lokal fårfarm för en apéro riche, lunch och ölprovning på ett lokalt bryggeri. Fri eftermiddag med tid att göra egna upptäckter i Zermatt. Du kan också följa med och ta kuggstångsbanan upp till den 3 135 meter höga bergskammen Gornergrat, där du självklart måste ta en selfie framför ett av de mest fotograferade bergen i världen, Matterhorn. Gemensam middag på hotellet.

Tisdag 21 augusti
Denna morgon träffar vi vår guide som visar oss Zermatts cykelleder med mäktiga Matterhorn i bakgrunden. Lunch äter vi på vägen(ingår ej). På eftermiddagen kan den som vill, cykla på egen hand, grupper ordnas på plats. Gemensam middag på hotellet.

Onsdag 22 augusti
Ännu mer MTB-cykling står på programmet. Om du efter lunch har behov för lite vila kan du även välja att besöka Matterhorn Alpine Museum. På kvällen blir det en gemensam middag som arrangeras av Switzerland Tourism.

Torsdag 23 augusti
Dags att byta våra MTB-cyklar mot landsvägscyklar. Vi tar oss till Visp där vår lokala guide tar oss på en cykeltur till Crans-Montana som är 46 km lång och 1000 fallhöjdsmeter, ca 3 timmar. För de som inte vill cykla går tåget från Visp till Crans-Montana. På eftermiddagen får de som vill cykla antingen MTB eller landsväg medans några andra kanske chillar på terassen eller upptäcker Crans-Montana på egen hand. Gemensam midddag på hotellet.

Fredag 24 augusti
Två fantastiska cykeldagar i Crans-Montana väntar. Efter frukost tar vår lokala guide oss med för att upptäcka de bästa MTB-lederna runt Crans-Montana, lunch äter vi någonstans längs vägen (ingår ej). Gemensam Schweizisk middag som arrangeras av Switzerland Tourism.

Lördag 25 augusti
Sista cykeldagen på denna resa, vi försöker göra denna dag oförglömlig. Vi äter en sista gemensam middag på hotellet.

Söndag 26 augusti
Uthceckning och buss till Sion, sen vidare med tåg till Zürich flygplats. Avgång med Swiss Air kl. 16.25, ankommer Arlanda kl. 18.50.

 • MTB

  MTB i alperna är rena adrenalinkicken. Hög höjd, slingrande vägar och bergssluttningar i stenig och krävande terräng - roligare blir det inte.

 • Landsvägscykling

  Landsvägscykling i Schweiz. Här finns vägar och etapper för alla önskemål och träningsnivåer. Många långa backar uppför och serpentiner utför, flacka cykelvägar genom små byar och fantastisk natur.

Coacher

 • Jessica Clarén

  Cykelcoach

  Tävlingscyklisten Jessica Clarén är en av Sveriges största och mest inflytelserika träningsbloggare som gärna förmedlar både träningsglädje och fördjupad kunskap inom hälsa.  Hon är dessutom Nike Master Trainer & Specialized ambassadör med hela världen som arbetsplats och utvald som Strong Her ambassadör. Jessica har redan ett SM-guld hemma och drömmer om att köra Paris Dacar.

 • Jaime Palou

  Cykelcoach

  Jaime Palou är en glad prick från Skåne med nära till skratt. Redan i slutet på åttiotalet åkte Jaime ut i skogen med en mountainbike för första gången men han har även en bred erfarenhet av en rad andra sporter på elitnivå. Under åren har han bland annat ägnat sig åt Tae Kwon Do, amerikansk fotboll, fotboll, boxning, friidrott och MMA. Som ledare är han lugn och pedagogisk och älskar att dela med sig av sina erfarenheter.  

Boende och mat

I Nendaz bor vi på det härliga Hotel Nendaz 4 Vallées som är ett 4-stjärnigt hotell som är känt för sitt SPA och utomhuspool. Hotellet ligger mitt i byn och cykellederna är alldeles runt hörnet. Här finns alla faciliteter som man kan behöva för att njuta av alperna.

I Zermatt bor vi tre nätter på 4-stjärniga Europé Hotel & Spa. Rummen är individuellt inredda och har minibar, platt-TV samt ett badrum med dusch, badrockar, hårtork och gratis toalettartiklar. De flesta rum har även en balkong med utsikt över berget Matterhorn. Varje morgon serveras en frukostbuffé. Till middagen kan du njuta av utsökta viner från den omfattande vinlistan. Även här finns en mysig SPA-avdelning med pool.

I Crans-Montana bor vi tre nätter på det 3-stjärniga familjeägda cykelhotellet Ad´Eldorado. Hotellet har en strålande utsikt och rummen är rymliga och bekväma, några med balkong. På hotellet finns bastu, cykelrum och gratis wifi. I priset ingår en fantastisk bufféfrukost med ekologiska produkter, färsk juice och hemlagade marmelader. Riktigt bra cykling precis utanför dörren.

Inför resan

Varför ska jag resa med Go Active?
Det är enkelt och bekvämt att resa med oss. Det är bara att boka resan så sköter vi resten. Vi har valt ut de bästa hotellen, restaurangerna och coacherna för respektive resa så att du kan fokusera på att ha kul. 

Vilken fysisk nivå krävs för denna resa?
Denna resa är i första hand en upplevelseresa för dig som längtar efter nya utmaningar i inspirerande miljö. Alla kan vara med men du bör ha någon cykelerfarenhet av MTB eller landsvägscykel och vara regelbundet aktiv.  

Kan jag resa ensam?
Du kan absolut resa ensam. Att göra en träningsresa är ett sätt att lära känna nya människor som delar ens intressen.

Jag vill åka tillsammans med en vän, men vi är på olika nivåer. Kan vi åka tillsammans?     Självklart! Det spelar ingen roll om ni är på olika nivåer eftersom ni delas upp i grupper och får utmaningar efter era egna förutsättningar. Vi samlas sedan glada och nöjda vid middagsbordet och vid andra gemensamma aktiviteter.

Vad behöver jag ha med mig?
Vi kommer att vistas i bergen och det kan innebära stora höjdskillnader och stor temperaturskillnad under ett pass. Du behöver ha ordentligt med ombyten, en tunn överdragsjacka eller väst, cykelhjälm, cykelskor och punkterings kit. Välj om du vill ta med en egen cykel eller om du vill hyra på plats. Om du hyr en cykel kanske du vill ta med dina egna pedaler. När du inte cyklar kan du ha användning för varma kläder, bekväma skor och något snyggare för gemensamma middagar. Om du vill kan du även ta med badkläder.

Jag vill ha med min cykel hur gör jag då?
Tala om för oss om du önskar ta med egen cykel då det finns ett begränsat antal platser i flygplanet. Cykeln packas bäst i en cykelväska. Om du inte har cykelväska ska styret vridas ett kvarts varv så att cykeln blir platt, pedaler måste skruvas av och luften släppas ur däcken. Cykeln checkar du in som specialbagage i samband med incheckning, ingår i priset.

Jag vill hyra cykel.
Du kan förstås välja att hyra din cykel på plats. Vi kommer att cykla på full frame MTBs och landsvägscyklar. Kontakta oss på info@goactivetravel.se.

 

Bilder

Avgång

17 augusti 2018

Reslängd

10 dagar

Pris

15 500 SEK