Food Pharmacy till magiska Marrakech – GoActiveTravel
08 409 106 87 info@goactivetravel.se

Food Pharmacy till magiska Marrakech

Passa på att fly undan novembermörkret och följ med Lina och Mia från Food Pharmcay till färgsprakande Marrakech. Vi maxar denna weekend med det absolut bästa staden har att erbjuda i form av upplevelser, mat, shopping, yoga och såklart spännande föreläsningar och workshops med Food Pharmacy.

Att åka med Food Pharmacy till Marrakech är en fantastisk kombination. Marrakech är kryddornas centrum och vi vet att kryddor är fullproppade med antioxidanter som ger bra skydd mot inflammation.

Givetvis finns det tid för shopping och shoppingen i Marrakech är makalös! Bli inte förvånad som du kommer hem med både en antik matta och ett silverfat. Med glimten i ögonen och ett stort leende så är prutmånen också stor. Djema el Fna är torget som tycks slå världsrekord i kaos, här samsas ormtjusare med färsk juice och kopior av märkesväskor. Det bästa är bara att helt ge sig hän och uppleva detta virrvarr.

Avgång

7 november 2018

Reslängd

3 dagar

Pris

13 500 SEK
Fullbokad!

Reseinformation

Allt detta ingår:

 • Flyg tur och retur från Stockholm
 • Del i dubbelrum med daglig frukost
 • Morgonyoga
 • En middag
 • En lunch
 • Guidad tur på kryddmarknaden
 • Kamelsafari i Palmoasen
 • Föreläsningar och workshops med Food Pharmacy

Flyginformation
Vi flyger direkt med Norwegian
7 november Stockholm – Marrakech 11:55 – 16:05
10 november Marrakech – Stockholm 17:55 – 23:55

Program

Vi tillbringar en weekend i Marrakech, även om det hade funnits upplevelser att fylla flera veckor med så har vi valt ut de absoluta höjdpunkterna på denna resa. Vi blandar workshops och föreläsningar med Food Pharmacy med traditionella middagar och magdans med shopping och kameltur i palmoasen.  Detta är en resa för dig som vill lära dig något nytt och dessutom vill få en oförglömlig resa.

 • Workshops med Food Pharmacy

  Lina och Mia håller i föreläsningar och workshops. Här får vi lära oss om kryddornas och andra livsmedels goda effekter på vår kropp. Samt att vi får ta del av några av deras bästa recept för när tiden är knapp.

 • Kryddor och shopping

  Av Lina och Mia får vi en introduktion till kryddorna och dess fantastiska de kan göra för vårt immunförsvar. Sedan beger vi oss till kryddmarknaden för att fynda både nya och gamla favoriter. Vi besöker också det gamla torget

 • Kameltur i Palmoasen

  Detta är en upplevelse hämtad ur Tusen och en natt. På kamelryggen får du uppleva den Marockanska landsbygden på samma sätt som kamelkaravanerna gjort i tusentals år.  Vi rider igenom den stora palmoasen med 1000- tals palmer. Vi gör ett stopp i skuggan och avnjuter en kopp mintte och njuter av omgivningen.

 • "Morning yoga practice"

  Yoga är en levande tradition från Indien och ett fantastisk sätt att förena kropp, sinne och själ. Den hjälper dig att hitta ett lugn och en nyfikenhet, fördjupa din andning, landa, rensa sinnet och sträcka ut kroppen. Med mjuka rörelser, fokuserad andning och avslappnande övningar så omvandlas energin i kroppen och hjälper dig att bli mer närvarande, positiv och avspänd.

Coacher

 • Food Pharmacy

  Lina Nertby Aurell och Mia Clase driver tillsammans den välbesökta och omtyckta hälsobloggen Food Pharmacy. Förrutom bloggen har de även skrivet två böcker, driver en podd och föreläser.


   

 • Charlotte Fredriksson

  Yoga teacher

  Charlotte Fredriksson är kostrådgivare och yogalärare sedan flera år tillbaka och har nyligen påbörjat sin vidareutbildning mot 500hRYT på Yogayamas Advanced Training. Hennes klasser är dynamiska med inslag av flow, stillhet, djup, eftertänksamhet och intensitet som passar alla nivåer och män som kvinnor. Charlotte fokuserar även mycket på avslappning, självkänsla och kroppsmedvetenhet under klassen. Idag jobbar hon i huvudsak som Konceptansvarig på Go Active Travel men följer även med som yogalärare och hälsoföreläsare på flera av våra resor.

Boende och mat

I området Gueliz, mitt i det moderna Marrakech ligger Le Printemps by Blue Sea. Hotellet som byggdes 2014 har modern design och utgör en perfekt bas för en weekend i Marrakech. Medinan ligger bara 3 km bort och i området finns flera restauranger, caféer, små butiker och gallerier. Det finns också en utomhuspool på hotellet.

I resans pris ingår del i dubbelrum med frukost.

Mat

Att äta i Marrakech är en upplevelse i sig! Vi äter välkomst middag på en av Marrakech hetaste restauranger, Comptoir Darna. Maten är en blandning mellan traditionell Marockanskt och internationellt. Dessutom bjuds det på underhållning. Restaurangen förvandlas senare till nattklubb för den som är sugen på det!

Inför resan

Jag prenumererar på Amelia hur gör jag för att få prenumerantpris?
Om du har minst en 6 månaders prenumeration på tidningen Amelia har du prenumerantpris 12 900 kr på denna resa. Ange prenumerationsnummer i bokningen. Du kan teckna en Amelia prenumeration idag för att få tillgång till rabatten.

Jag reser själv hur gör jag då?
De flesta reser själva, så du kommer träffa massor av nya vänner. Du kan antingen välja till ett enkelrum eller så kan du välja del i dubbel dom ingår i resans pris och får du dela rum med någon annan av samma kön.

Behöver jag söka om visum?
Nej, du behöver inte ansöka om visum innan avresa. På flyget kommer du få fylla i ett inresekort. Du kommer få all info du behöver för att fylla i det innan avresa.

Vad är det för klimat i Marocko i november?
Det kommer vara väldigt skönt att fly novembermörkret och få lite sol. Temperaturen kommer att ligga på runt 22- 25 grader på dagarna.

 

Bilder

Avgång

7 november 2018

Reslängd

3 dagar

Pris

13 500 SEK
Fullbokad!