Singelresor till Aostadalen | Go Active Travel

Aostadalen Italien Högsommarvandring i Matterhorns rike

Våra vandringsresor under konceptet singelresor (där inga par är med i gruppen) har blivit allt mer populära, inte minst över midsommarhelgen. I år presenterar vi en ny destination, Aostadalen och byn Valtournenche. Byn är nog inte så vida känd, däremot är siluetten av bergen i bakgrunden en av världens mest avbildade. Nämligen Matterhorn, eller Monte Cervino som det kallas här på den italienska sidan av gränsen. Vår bas för veckan är svenskägda Hotel Millefiori. Härifrån utgår vandringarna i den vackra naturen där alpblomningen är i full gång i slutet av juni. Våra vandringar är av växlande karaktär och består både av spektakulära turer på hög höjd och lite lägre turer i de gröna dalarna.Två till tre olika vandringsnivåer erbjuds varje dag, även för mindre grupper. På det sättet passar resan såväl vana vandrare som kräver lite utmaning, som dem som vill ta det lite lugnare men ändå uppleva högalpin miljö. Hotellet, med sin avslappnade och välkomnande atmosfär, är perfekt för singelgrupper.

Läs mer om våra singelresor

 

Aostadalens bästa

 • Hotel Millefioris avslappnade atmosfär
 • Vandring vid Matterhorns fot
 • Mycket prisvärd resa
 • Varierande vandringar i olika bergsmiljöer

Avgångar

21 juni 2022

/ 8 dagar

Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda - Milano Linate 21 juni 09:25 - 12.05
Milano Linate - Stockholm Arlanda 28 juni 13:00 - 15.40
14 990 SEK 10+ platser kvar Boka resa

22 augusti 2022

/ 8 dagar

Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda - Milano Linate 22 augusti 09:25 - 12.05
Milano Linate - Stockholm Arlanda 29 augusti 13:00 - 15.40
14 990 SEK 10+ platser kvar Boka resa

Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Transfern från Milano Linates flygplats till hotellet tar cirka 2 1/2 timmar.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. Notera att Go Active inte erbjuder tågbiljetter. Bokning av dessa görs av resenären själv.

​Ingår i resan

 • Flyg Arlanda–Milano tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum sju nätter på Hotel Millefiori
 • Frukostbuffé
 • Sex flerättersmiddagar exklusive dryck
 • En picknick-lunch
 • Fri tillgång till hotellets relaxavdelning
 • Fem dagar guidade vandringar
 • Transport till och från vandringar
 • En vandringskarta per bokning
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • 110% CO2-kompensation

Övrigt

 • Tillägg för enkelrum 0 kr (endast ett rum av denna typ)
 • Tillägg för dubbelrum för eget bruk
  1250 kronor 
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Hotel Millefiori, Aostadalen

  • Relaxavdelning på Hotell Millefiori

  De svenske ägaren som tog över hotellet 2016 har lyckats förvandla ett helt vanligt medelklasshotell till något unikt vars värde inte avgörs av antal stjärnor eller andra klassificeringar. Den genuina, varmt personliga atmosfären i kombination med den stilrena och fräscha inredningen samt personalens stora engagemang gör att en vistelse på Hotel Millefiori blir minnesvärd. Med endast femton rum så ryms alla gäster vid två långbord i matsalen och middagen blir mycket social. Dessutom är maten lagad från grunden, med hembakat bröd och närodlade råvaror.

  Frukosten är mer skandinavisk än italiensk, vilket brukar uppskattas av dem som ska ladda inför en vandringsdag i bergen. En mindre relaxavdelning finns, med bastu och både utom- och inomhusbubbelpool. Loungen med sina bekväma soffgrupper har en self-service bar och det hela bidrar till en mycket avslappnad stämning - perfekt för våra gruppresor.

  Rummen är inredda med omsorg och med ett öga för detaljer. Stengolv och sköna sängkläder på samtliga rum. Även om rummen är lite mindre och något enklare än på de flesta av WI Resors alpdestinationer är detta ändå ett mycket uppskattat hotell som har många återkommande gäster.

Vandring

Aostadalen erbjuder klassisk alpvandring med ett stort urval av fina vandringsleder i olika nivåer. Möjligheten att välja bland tre olika nivåer de flesta av dagarna gör att detta är en vandringsresa för alla. (Vi garanterar minst två vandringsnivåer dagligen, oavsett gruppstorlek). Har du en hyfsad grundkondition och klarar av att vandra minst en mil i kuperad terräng kommer du att trivas här. För dig som är van vandrare och gillar utmaning finns det spektakulära vandringar på hög höjd (upp emot 3 000 möh!) och till och med en glaciärvandring om väderförhållanden tillåter. Föredrar du istället att vandra i lugn takt och i mjukare terräng finns det ett flertal fina vandringar bland alpängar med blommor och murmeldjur! Vi tar oss till och från vandringarna med minibussar men i snitt handlar det om 15 till 25 minuters färd. Våra guider känner till de bästa sk rifugi uppe i bergen där man kan njuta av enkel men vällagad italiensk mat. Det finns såklart även möjlighet att köpa med sig goda delikatesser, bröd och frukt till egen matsäck. En av dagarna njuter vi av en gemensam picknick. På den vandringsfria dagen finns ett flertal olika aktiviteter att välja bland (mot avgift): cykling, via ferrata-klättring, forsränning, sommarskidåkning på glaciären (juli och augusti) mm. Vill du istället njuta av områdets matkultur och rika historia rekommenderar vi ett besök i regionens huvudstad Aosta, som lämpar sig för en heldagsutflykt.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Observera att alla vandringar ligger mellan 1 500 och 3 000 möh, vilket innebär att man känner att luften är "tunn". Efter ett par dagar brukar de allra flesta vänja sig och inte känna av någon påverkan på andningen.

Några exempel på vandringar

”La Grande Balconata del Cervino, led 107” – en vandring som är indelad i olika sträckor och omfattar de sex byarna i dalen; Valtournenche, Cervinia, Torgnon, Antey-Saint-André, La Magdeleine och Chamois. Sammantaget är det är en lång vandringssträcka på olika höjdnivåer med fantastiska vyer över bergen Cervino/Matterhorn, Grandes Murailles och Breithorn. 

”Cretaz – Chamois, led 34” – en medelsvår vandring. Vandringen i sig är förhållandevis lätt men sträckan är ganska lång och vissa partier innefattar branta stigningar. När man närmar sig byn Chamois kan man välja att gå vidare ner till byn eller ta till vänster och följa skylten mot sjön Lago Lod.
Perfekt picknickläge vid sjön och med fantastisk utsikt över dalen!
Upp hit tar det ca 1 ½ timme. Väl härifrån kan man välja att gå ner till byn Chamois och ta kabinen ner till huvudvägen genom dalen. Vill man gå runt fortsätter man på led 107 mot den lilla pittoreska sommarbyn Cheneil och vidare på led 1 ned till utgångsläget Cretaz. 

”Alpe Barmaz – Cheneil kapell - Euillia" – detta är en mycket vacker delsträcka av ”La Grande Balconata del Cervino” där man ständigt har Cervino/Matterhorn i blickfånget. Antingen vandrar vi till fots upp till Cheneil, ca 1 timme och 45 minuters vandring från Valtournenche eller också åker vi med vår minibuss upp till slutet av vägen och startar vandringen därifrån. Från Cheneil går man norrut till det lilla kapellet i bydelen Notre Dame de Guérison och härifrån följer man led 107 som går upp i skogen. Slutligen kommer vi fram till ett bergspass på den västra sluttningen på Mont Molar. Efter en sträcka med både stigningar och nedförslut går stigen ner till Euillia som ligger nära den gamla toppstationen för kabinbanan Cime Bianche.

”Perrères – Promoron” – vi åker med minibussen upp till  Perrères (4 km innan Breuil-Cervinia). Vi vandrar på en led som korsar floden Marmore och fortsätter vidare och förbi Rayes de Proz och Liortère. Efter ytterligare ca 1 ½ km fortsätter vi på led 8  till en korsväg ovanför Promoron, sedan vidare på leden Alta Via 1 som leder ner till Promoron. Sträckan är 5 km och lätt att vandra. Den följer en gammal väg som byggdes på 1920-talet av det nationella energibolaget för att få fram material till pumpstationen som byggdes vid Promoron.
Sträckan bjuder på vackra vyer över de omgivande bergen och från denna sida dalen ser man Valtournenche by med nya ögon! 

”Perrères – Lago Cignana – Rifugio Perucca Vuillermoz” - transfer med minibuss upp till Perrères (4 km innan Breuil-Cervinia). Vi följer led 107 uppåt längs ett diagonalt bergspass, först genom en lite tätare skog för att sedan mynna ut i Finestra di Cignana. Vidare nedåt i ca 100 meter på den motsatta sidan av passet tills vi når Cignanas betesmarker för att så småningom komma fram till Manentibivacken. Från bivacken kan man på ca 20 minuter nå Rifugio Perucca Vuillermoz. Detta är en ganska svår vandring som tar ca 4 timmar som går längs med bergskedjan Grandes Murailles och Balanselmo sjöområde.
 

 

Väderkalender

Relaterade resor

 • Italien Aostadalen

  Aostadalen är en av våra spännande nyheter för i år! Här vandrar vi med Matterhorns siluett i kulissen, och man kan välja mellan två olika vandringsnivåer varje dag. Mysigt och avslappnat boende på vårt svenskägda hotell Millefiori i charmiga byn Valtournenche. 

  8 dagar från 10 450 SEK
 • ItalienSingelresa Madonna di Campiglio

  Vi vandrar i gränslandet mellan Dolomiterna och klassiska Alperna. På denna singelresa, för dig som reser ensam, bor vi i legendariska Madonna di Campiglio på ett fyrstjärnigt hotell. Vandringarna går i dramatisk terräng med taggiga bergstoppar och vi njuter av blommande alpflora. 

  Kommande resa
 • ÖsterrikeSingelresa Kitzbühel

  Singelresa för dig som vill uppleva Kitzbüheler Alpen på två ben. Vi vandrar förbi klarblåa alpsjöar och vackra ängar och påminns om miljöerna från filmen ”Sound of Music”. Välj mellan allt från lättare turer till mer avancerade leder. Det här är ett äventyr du minns länge.

  Kommande resa