CORONAVIRUS – Go Active Travel

Resor 2020, vad gäller?

Go Active genomför inte några resor till de länder där det finns en avrådan från UD. Men det börjar lätta och till många länder är det nu OK att resa. För att du skall känna dig trygg på resan vill vi berätta lite vad vi kan vänta oss på utlandsresan vi gör i år. 

Flyget
Som på alla andra platser håller vi avstånd till varandra och är noga med att tvätta händerna. Ombord på flyget har vi munskydd. Vissa flygbolag har markerat "tomma platser" men det är inte generellt för alla flygbolag. Flygmat kommer däremot inte att serveras. (Visste du att luften i moderna flygplan byts ut helt var 3-4 minut?)

Bussen
Även på bussen bör vi ha munskydd på oss och platser som skall lämnas tomma är markerade. (Par kan sitta jämte varandra.) Bussarna desinficeras efter varje resa. 

Hotellet
Precis som i butiker hemma så har incheckningsdisken en plexiglasskiva. På allmänna ytor håller vi som vanligt social distans och bär munskydd. Hotellen har alla ökat städintervaller och är noga med att desinficera ytor som knappar och handtag.

Middagar
Munskydd behövs inte när du sitter till bords utan bara när du rör dig i lokalen. Generellt så är det större avstånd mellan borden. För det mesta ersätts bufféer med bordsservering. Den kan förekomma begränsningar i spa-avdelningen och i vissa fall är delar av spa-avdelningen inte öppen. (Hör med oss om du undrar hur det kommer vara på just det hotell du skall bo på.)

Vandringar och cykelturer
Här behövs inga munskydd utan vi håller lite distans till de andra i gruppen. Naturupplevelsen blir lika storslagen som vanligt.